Nadbiskup Barišić predvodio misno slavlje na blagdan sv. Ante u Poljudu

Na blagdan sv. Ante Padovanskog, u franjevačkoj crkvi sv. Ante na Poljudu završava trodnevnica u čast ovog sveca. Kao i svake godine, tisuće vjernika pohodi svetište sv. Ante na Poljudu u Splitu. Vjernici i hodočasnici dolaze iz svih krajeva Dalmacije. Ove je godine kroz svetište ovog sveca na Poljudu u Splitu prošlo preko 15.000 vjernika. Jutarnje mise su se služile u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Svečanu misu s blagoslovom djece i cvijeća predvodio je don. Jure Bijeliš u 17 sati. Pod okriljem “sveca svega svijeta”, kako još nazivaju sv. Antu, na ovoj sv. misi pjesmom je popratio vokalno-instrumentalni sastav “Abba” domaće župe svete Trojce. Ovaj je sastav prije nekoliko dana upravo na ovom mjestu obilježio 25 godina kontinuiranog djelovanja.

sv_ante_poljud_5

Glavno misno slavlje bilo je zakazano za 19 sati. Zbog neveremena koje se dogodio u to vrijeme procesija je otkazana,  a misa koju je predvodio nadbiskup mons. Marin Barišić malo je kasnila, te je umjesto na otvorenom održana u crkvi. Ovu je misu pjesmom popratio mješoviti zbor župe Sv. Trojice.

Izvor: dalmacijadanas.hr; Foto: Ante Poljak

Odgovori

Skip to content