Poziv na hodočašće vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije bl. Alojziju Stepincu u Zagrebačku katedralu

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uputio je poziv svim vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije na hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagrebačku katedralu.

Nadbiskup u pozivu vjernike podsjeća kako se ove godine navršava se 20. obljetnica drugoga pastoralnog pohoda pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj kada je posjetio Split i Solin, a prije toga u Mariji Bistrici proglasio blaženim zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca. U međuvremenu je okončan postupak Stepinčeve kanonizacije i još se samo čeka odobrenje pape Franje. „U ovoj jubilarnoj godini, želeći izraziti zahvalnost Bogu za dar mučeništva i primjer svjedočanstva vjere i kršćanske ljubavi blaženog Stepinca u teškim vremenima ratnog vihora i dvaju totalitarnih sustava te moliti za njegovo skoro proglašenje svetim, Splitsko-makarska nadbiskupija organizira hodočašće u Zagrebačku katedralu gdje se čuvaju posmrtni ostatci blaženika“, istaknuo je nadbiskup.

Hodočašće će biti u subotu, 13. listopada 2018. godine. Na putu iz Splita predviđen je posjet Krašiću i župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje je bl. Alojzije u zatočeništvu trpio i molio za svoj narod. Tamo će se zajednički moliti za njegovo proglašenje svetim i bit će upriličeno kratko predavanje o životu kardinala Stepinca. Potom će u 16 sati euharistijsko slavlje za hodočasnike u Zagrebačkoj katedrali predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. U katedrali će se u 19 sati održati praizvedba oratorija mo. Šime Marovića na tekst dr. Ante Mateljana: „Slobodan u Istini – Alojzije Stepinac mučenik“.

Svi zainteresirani vjernici trebaju se prijaviti svojim župnicima koji broj hodočasnika trebaju prijaviti Uredu za pastoral obitelji (tajnica gđa. Jelena Burazin; tel. 021 407 519; e-mail: obitelj@smn.hr).

Izvor: smn.hr

Odgovori

Skip to content