Luka Modrić, jedan od najboljih igrača dosadašnjeg dijela SP-a: ‘Dišemo kao jedan, niz bez poraza dovoljno govori o kvaliteti Danske’

Jedan od najboljih igrača dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva bez sumnje je kapetan Vatrenih Luka Modrić. Naime, Luka je proglašen za najboljeg igrača utakmice u čak dva navrata, protiv Nigerije te protiv Argentine. Hrvatski veznjak zabio je u grupnoj fazi SP-a dva pogotka, po jedan Nigeriji i Argentini.

Kapetan Vatrenih najavio je utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva ove nedjelje u Nižnjem Novgorodu protiv Danske.

Sigurno je ovo vrlo bitna utakmica. Odigrali smo fenomenalno u skupini, možemo biti ponosni, ali to treba zaboraviti i sve to što je bilo zaboraviti prenijeti na sutrašnju utakmicu. Veliki ispit, ja vjerujem da je vrijeme da ova generacija pređe prepreku na kojoj smo padali od 2008. godine. Ja očekujem da smo u ovom trenutku to sposobni napraviti. Svi smo kompaktni, dišemo kao jedno, ako to bude slučaj, ja se nadam da ćemo uspjeti prebroditi prvu prepreku do sljedećeg cilja”, kazao je na početku Modrić.

Luka je rekao i ponešto o najboljem igraču Danske Crhistianu Eriksenu, koji, podsjetimo, tvrdi kako nije ništa lošiji igrač od našeg kapetana.

Ne volim usporedbe, pogotovo ne sa mnom. On je izvrstan, svjetska klasa, imao je fenomenalnu sezonu u Tottenhamu, on je njihov najbolji i najvažniji igrač. Mislim da će utakmicu odlučivati tko će kako igrati kao momčad, pojedinac teško može nešto napraviti. Pojedinac usmjeri, ali bitno je kako ćemo se ponašati kao ekipa.

Podsjetimo Ivan Perišić je izveo sina na travnjak, hoće li to i mogu li i ostali reprezentativci? Što kaže Modrić?

‘Meni dolaze sutra dvoje sa suprugom, vidjet ćemo…”

Novinari su podsjetili Modrića kako svaki hrvatski nogometaš koji dođe na zadnju tiskovnu konferenciju uoči utakmice zabije gol. Hoće li to i njemu poći za rukom?

‘Tako se poklopilo. Nisam opterećen time, najvažnije je da dobro odigramo i pobijedimo, a tko će dati gol nema veze. Na kraju smo svi zadovoljniji. Ako se ne nastavi, isključit ću se s društvenih mreža, haha.”

Kakvu dansku reprezentaciju možemo očekivati protiv Vatrenih, hoće li igrati ofenzivno ili će čekati?

Dovoljno niz bez poraza govori o njihovoj kvaliteti. Imamo respekt prema njima i prema igračima, ali i samopouzdanje da ćemo nastaviti ritmom kao u skupini i prema cilju.”

Danska teško prima pogotke, to puno govori o njihovoj obrani?

“Sva ta statistika, taj gol iz jedanaesterca pokazuje koliko su čvrsti, pogotovo u defenzivnom dijelu. Morat ćemo biti na visokoj razini da bi probili defenzivu. Veliki respekt pogotovo u defenzivi, iako imaju pojedince u drugim linijama… To im je veliki forte.”

Jedna zanimljivost sa tiskovne konferencije, uoči utakmice istine, kako dvoboj s Danskom naziva izbornik Zlatko Dalić.

“Nadam se da ću nastaviti tradiciju i postići pogodak, a ako ne uspijem isključen si sa svih društvenih mreža,” kazao je Luka sa smiješkom glasnogovorniku reprezentacije Tomislavu Packu dodavši: “Nije važno tko će postići pogodak, bitno je da pobijedimo.”

Modrić je svjestan kako neće biti lako. Danska je već 18 utakmica bez poraza, a ove godine je primila samo jedan gol i to iz kaznenog udarca. U skupini je pobijedila Peru (1-0), te remizirala protiv Australije (1-1) i Francuska (0-0).

“Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebice u obrambenom dijelu. Morat ćemo biti na visokom nivou. Igrat ćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje,” kazao je.

Izvor: hina/mh; Foto: fah

Odgovori

Skip to content