UŽIVO: ZLATKO DALIĆ PRIREDIO VELIKO IZNENAĐENJE NA SAM DAN UTAKMICE – HRVATSKA ĆE NAPASTI RUSIJU SVIM SNAGAMA! Evo koji Vatreni upada u prvih 11!

Hrvatska večeras (20.00) u Sočiju igra najvažniju utakmicu u posljednjih 20 godina! Četvrtfinale protiv Rusije nosi najveći ulog – još minimalno dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu i najmanje borbu za broncu, ali baš zato moglo bi biti i najteže dosad. Prijenos povijesnog okršaja Dalićeve Hrvatske i sve novosti iz Sočija pratite uživo na portalu Sportskih novosti.

HRVATSKA – RUSIJA (20.00)

Hrvatska: Subašić; Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Rakitić, Modrić, Kramarić, Perišić, Rebić, Mandžukić

Rusija: Akinfejev; Kudrjašov, Ignašević, Kutepov; Zobnin, Kuzjajev; Žirkov, Golovin, Samedov, Fernandes; Dzjuba

————————————————————————————

16.55: Malo više od tri sata ostala su do početka utakmice koju iščekuje cijela Hrvatska. Hrvatska je prije točno 20 godina bila treća na svijetu, a pobjedom protiv Rusa vratila bi se među četiri najbolja na svijetu, ponovno bi bila u eliti. Nakon pobjede nad Argentinom 3:0 to je najavljeno, a s ovim trijumfom bilo bi realizirano. Vrlo je malo država koje su u zadnjih 20 godina, a Hrvatska je tada dobila prvu šansu za nastup, dvaput bile u polufinalu SP-a.

14.20: Sportske novosti prve doznaju veliku promjenu u sastavu Vatrenih za Rusiju!

Izbornik Zlatko Dalić odlučio je izmijeniti sastav koji je igrao protiv Argentine i Danske i u prvih 11 umjesto Marcela Brozovića uvesti Andreja Kramarića. Tako je Hrvatska startala i u prvoj utakmici protiv Nigerije, a ovo znači samo jedno – Hrvatska će napasti Rusiju, jer radi se o famoznoj najofenzivnijoj hrvatskoj formaciji na otvaranju Svjetskih prvenstava.

Konkretno, to znači da će Luka Modrić i Ivan Rakitić igrati malo povučenije, a Andrej Kramarić ispred njih. (D. Antolić)

12.30: Dobre želje Hrvatskoj stižu sa svih strana. Poruke podrške stižu iz Rijeke, Liverpoola, Reala…

11.30: Dug dan je pred nama, nestrpljenje je veliko, a kako je sada tek Modriću i društvu u Sočiju. Veliki boj za polufinale počinje u 20.00 na Olimpijskom stadionu, a sve novosti iz Rusije možete pratiti na portalu Sportskih novosti.

U predvečerje “utakmice svih utakmica” Zlatko Dalić je samouvjeren i siguran: “Obišli smo Rusiju, a sada pravac Moskva“, kazao nam je hrvatski brigadir koji “polaže” za generala. Optimizam dominira u taboru Vatrenih, premda smo toliko čekali ovu utakmicu da smo se povremeno znali pobojati kako za naših života neće ni doći.

Hrvatska igra za polufinale Svjetskog prvenstva i, za razliku od 1998. s Njemačkom, danas ima apsolutni status favorita, koliko god svakoga domaćina, a poglavito Rusiju u toj ulozi, treba respektirati. Ako je Danska bila dan odluke, ovo je večer potvrde jesmo li ponovno veliki, opet među četiri najbolja na svijetu. Znamo li naplatiti što imamo jer nogometno jači smo po svemu. Ukoliko je osmina finala bila “gaženje Rubikona“ Vatreni bi trebali odigrati bolju utakmicu, odbaciti okove i demonstrirati klasu. No imperativ je golem. Rusi će biti “naoštreni“, a za nas bi propustiti šansu bilo bolno da bi se prepričavalo generacijama.

Digli se iz pepela

Vatreni večeras igraju za besmrtnost. Od prvog trenutka po ateriranju u Rusiju novinari sa svih strana svijeta guraju im pod nos isto pitanje – kako gledate na Brončane 1998. i jeste li ih sposobni reprizirati? Zadnjih dana s vidljivim zamorom i dalje govore o istom, no Soči je grad kakav je Bobanovoj gardi bio Lyon, dočekali smo taj čas kad mogu skinuti s vrata teret 1998. i pripremiti teren da je nadmaše. Ovaj 7. srpnja 2018. je dan kad Modrić i ekipa definitivno mogu izaći iz sjene Brončanih.

Zlatko Dalić od Kijeva kamo je “upao s padobranom“, kao izbornik u službenim utakmicama nije poražen, Hrvatsku je digao iz pepela, promarširao Rusijom od sjevera i hladnog Finskog zaljeva do toplog juga i Crnog mora. Poput vojskovođe koji se ne boji ni jedne bitke i čiji junaci uvijek zabiju zastavu na vrh tvrđave, iz Sočija, bez obzira što je protivnik Rusija, trasira rutu prema Crvenom trgu. Daliću treba samo jedna pobjeda da “potapša” Ćiru po ramenu i stane mu uz bok. Već četiri dana kasnije imao bi ga priliku pogledati s visoka.

Navijamo za 3:0 u prvom poluvremenu, ali svi se pripremimo za tešku utakmicu. Vjerojatno će opet biti dosta taktičkih mudrolija i opreza. U legende se ne ulazi lako. Koliko god na svakoj poziciji, od golmana do 22. igrača Hrvatska imala boljeg nego Rusija. U nogometu to nekad nije dovoljno. Pobijediti Rusiju u Rusiji i “preuzeti Lužnike” mogu samo veliki. Najveći. Jer nogomet je puno više od sporta, a kamoli od statističkog zbroja vrijednosti igrača. Iako, u konačnici, na terenu odlučuju nogometaši. I zato vjerujemo. Bilo bi čudno da ne vjerujemo.

Zašto je ovo najveća utakmica ove generacije

1. ZADNJA ŠANSA ZA VELIKI REZULTAT NA SP-u

Modrić je na velikim natjecanjima od 2006., ali od 2008. u glavnoj ulozi. Tada su mu se već priključili Rakitić i Ćorluka, a mnogi drugi od 2012. Dosad su ispadali u skupini ili prvoj nokaut-fazi. Sada imaju posljednju priliku da na Svjetskom prvenstvu naprave nešto veliko jer godine čine svoje. Modrić će u doba sljedećeg Mundijala imati 37 godina.

2. RUSIJA JE PRILIKA ZA POLUFINALE

Tko god da je suparnik, Hrvatska bi imala izglede proći dalje, no Rusija, iako domaćin, sigurno je posebna šansa. Radi se o borbenoj i motiviranoj ekipi koja je ipak osrednje kvalitete, a osim što su pokazali dobru defenzivu protiv Španjolske, na ovom SP-u nisu ništa posebno odigrali. Od njih se može izgubiti, ali njih se itekako može svladati odigra li se dobro.

3. HRVATSKA BI SE VRATILA U ELITU

Hrvatska je bila treća na svijetu 1998. i nakon 20 godina vratila bi se među četiri najbolja na svijetu, ponovno bi bila u eliti. Nakon pobjede nad Argentinom 3:0 to je najavljeno, a s ovim trijumfom bilo bi realizirano. Vrlo je malo država koje su u zadnjih 20 godina, a Hrvatska je tada dobila prvu šansu za nastup, dvaput bile u polufinalu SP-a.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content