Vlada otvorila novu borbenu frontu

Vlada otvorila novu borbenu frontu: odlučila da će mimohod biti u Zagrebu – U redovima glavne oporbene stranke očito nisu bili spremni u izbornoj godini poštedjeti premijera tog neugodnog iskustva. Na relaciji između Knina i Zagreba zvižduci na njegov račun mogli bi pasti u drugi plan

Uz svečanu proslavu podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, Vlada planira organizirati i mimohod u Zagrebu te na taj način svečano obilježiti 20. obljetnicu najveće oslobodilačke akcije u Domovinskom ratu, doznaje Slobodna Dalmacija u Banskim dvorima.

U tu je svrhu u utorak najavljeno i osnivanje Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje. Razlog novoj rukavici izazova koju je premijer Milanović bacio predsjednici Grabar-Kitarović mogao bi ležati u činjenici da je kninska proslava postala sinonim za glasne zvižduke premijeru.

U redovima glavne oporbene stranke očito nisu bili spremni u izbornoj godini poštedjeti premijera tog neugodnog iskustva, piše Slobodna Dalmacija. Na relaciji između Knina i Zagreba zvižduci na njegov račun mogli bi pasti u drugi plan.

Podsjetimo, predsjednica Republike je u utorak objavila da će se svečanost 20. obljetnice ”Oluje” održati u Kninu, a mimohod dogodine u Zagrebu, na Dan oružanih snaga 28. svibnja sljedeće godine.

Vlada je, međutim, odlučila napraviti korak dalje. U četvrtak će donijeti odluku o osnutku Državnog odbora koji će, doznaje Slobodna Dalmacija, u službeni program proslave Oluje uvrstiti mimohod. Tako će ujedno otvoriti i novu frontu između Pantovčaka i Banskih dvora.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content