Hoće li Cristiano Ronaldo preoteti Zlatnu loptu France Footballa Luki Modriću?

Nakon što je Francuska u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila, uz pomoć argentinskog suca Nestora PitaneHrvatsku portugalski reprezentativac, Cristiano Ronaldo, postao je ponovno apsolutni favorit za osvajanje Zlatne lopte, iako je njegova reprezentacija slobodno možemo reći doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu porazom već u osmini finala od vrlo jakog Urugvaja. Navijači Portugala od aktualnog europskog prvaka očekivali su puno više.

Naravno, da je Hrvatska svladala Francusku u finalu SP-a najbolji igrač svijeta Luka Modrić bio bi prvi favorit za osvajanje ove prestižne nagrade, koja se dodjeljuje najboljem nogometašu godine. Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva. Prvi je to Hrvat u povijesti s ovom prestižnom i laskavom nagradom.

Podsjetimo, Luka Modrić je ove sezone, kao i Ronaldo, osvojio Ligu prvaka, s reprezentacijom izborio senzacionalno finale Svjetskog prvenstva. No, nakon poraza u finalu SP-a u Moskvi došlo je na kladionicama do preokreta te je izvjesno kako bi našem kapetanu Zlatna lopta France Footballa ipak mogla pobjeći. Ronaldo je, kao najbolji igrač Lige prvaka, ponovno uvjerljivi favorit.

Do sada se vjerovalo kako su glavni protukandidati Ronaldu za osvajanje Zlatne lopte Kylian Mbappe i Antoine Griezmann. Francuzi su osvojili svjetski naslov bez poraza na Mundijalu, no, nisu bili impresivni protiv Vatrenih u finalu, Hrvatska je bila bolja unatoč porazu. Ni, Luka, nažalost, u finalu, vidno umoran, nije mogao pružiti igru kakve je pružao u polufinalu te je Ronaldo ispao ponovno glavni kandidat.

Naime, nakon finala Svjetskog prvenstva u Moskvi na kladionicama Ronaldo je s koeficijentom samo 1.25, isplivao kao glavni favorit. Na prvenstvu svijeta Portugalac je odigrao jednu briljantnu utakmicu, hat-trickom Španjolskoj zadivio je svijet, kad je izgledalo kako ga više ništa neće moći zaustaviti došao je Urugvaj, a Hrvatska je s Modrićem marširala iz kola u kolu prema Moskvi i na kraju ipak došla do Lužnjikija. No, Vatreni su tu ipak zaustavljeni.

Spomenimo kako je Ronaldo ovog ljeta nakon dugo godina napustio Madrid te je svoj novi put, za 100 milijuna eura, pronašao u torinskom Juventusu.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content