Fra Mario Knezović: Torcidina propovijed na Poljudu

Kolumnist Misije fra Mario Knezović na svom je Facebook profilu pod naslovom Propovijed na Poljudu komentirao koreografiju Torcide na početku utakmice Hajduka protiv Steaue u 3. pretkolu UEFA lige.

Sve pohvale idu na adresu Torcide. Koreografija s Gospom, zastavom Vatikana i Hrvatske ostavlja duboku poruku. Gospa je odvjetnica Hrvatske. Uz koreografiju čula se pjesma “Rajska djevo kraljice Hrvata” svećenika isusovca Petra Perice, rodom iz Kotišine kod Makarske, kojeg su komunisti bez krivice i suda ubili 1945. s brojnim drugim hrvatskim intelektualcima na otočiću Daksi kod Dubrovnika. 

Ovime se, tako mi se čini, divna mladost iz Torcide othrvala ideolozima koji su htjeli preko Torcide slati poruke koje idu više na stranu Peričinih ubojica, nego li velikoga hrvatskoga kluba Hajduka. Velika je ovo stvar. Nakon veličanstvenoga dočeka reprezentativaca Split je još jednom demantirao podvale lalićevskoga tipa i pokazao svoje realno i pravo lice. U vremenu priprave za Veliku Gospu na Poljudu je održana najbolja propovijed.

Naslov Advocata Fidelissima Croatiae, Najvjernija odvjetnica Hrvatske, Gospinom je svetištu u Remetama pored Zagreba dodijelio Hrvatski Sabor koncem 17. stoljeća, na poticaj biskupa Martina Borkovića. 
Najvjernija odvjetnice na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom.

Izvor: MISIJA; Foto: fah

Odgovori

Skip to content