Miran san građana najveći je uspjeh policije

  • Written by:

„Divim se svemu što je splitska policija odradila u zadnjih godinu dana. Perjanice rada jesu događanja poput Sudamje, Adventa, dočeka „Vatrenih“, veličanstvenog sprovoda našeg Olivera Dragojevića… No, veličina i važnost naše policije vidi se u brizi za svako dijete na njegovom putu od svoga doma do vrtića ili škole.

Najveća perjanica uspjeha je miran san naših građana. Hvala vam na tome“, kazao je to gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjoj svečanoj akademiji u Vili Dalmaciji gdje je Policijska uprava splitsko-dalmatinska proslavila Dan policije i blagdan svetog Mihovila, svog nebeskog zaštitnika. Gradonačelnik je podsjetio na primjer nekadašnje zgrade „Čistoće“ gdje će se uskoro useliti splitska prometna policija, kazavši kako je to samo kap u moru onoga što predstavnici lokalnih vlasti mogu dati policiji.

„Moramo konstantno raditi na podizanju dostojanstva policajaca. Povjerenje naših građana već imaju. Policija pruža nešto najvažnije, a to je spokojan, miran i kvalitetan život naših građana. Split je apsolutni šampion turizma, ali ne samo radi briljantnih turističkih djelatnika, nego i zbog sigurnosti koja je postala – naša nafta“, rekao je splitski gradonačelnik čestitajući svim policajcima njihov dan. Akademija je bila i prilika da načelnik PU Slobodan Marendić najboljim policijskim službenicima uruči priznanja za njihov rad u prošloj godini. Obraćajući se uzvanicima načelnik Marendić izrazio je svoju zahvalnost svim palim policajcima, ali i onima koji svakodnevno skrbe o sigurnosti građana Hrvatske. „Sa svim izazovima naši se policajci nose profesionalno i odgovorno. Uspješno obavljanje kriminalističkih istraga, održavanje „Ultre“ i drugih velikih događanja samo su neki od velikih rezultata našeg rada. No, pravi forte djelovanja jesu sigurne ulice Splita i ostalih gradova u Županiji“, poručio je, među ostalim, načelnik Marendić. Današnjoj akademiji nazočili su brojni uzvanici, među njima i predstavnici Ministarstva turizma, Splitsko-dalmatinske županije, HRM-a, Obalne straže, saborski zastupnici te predstavnici policije susjedne BiH.

Izvor: split.hr

Skip to content