Dr. Marko Jukić: Desničari i ljevičari u Hrvatskoj

Nema jasne definicije što se podrazumijeva pod političkom desnicom i političkom ljevicom. U Hrvatskoj se desničarima nazivaju oni koji su: domoljubi, istinski katolici, oni koji su za povijesnu istinu, za demografsku obnovu, za očuvanje pozitivne narodne tradicije, za hrvatski književni jezik, za poštivanje prirodnih i Božjih zakona.

Ljevičari su protiv neovisne Hrvatske, protiv hrvatskog nacionalnog identiteta (zastave, grba, književnog jezika, vjere), protiv istine o Drugom svjetskom ratu i komunističko-četničkoj vladavini, protiv istine o Domovinskom ratu, protiv kažnjavanja zločinaca (komunista i četnika), protiv prirodnih i Božjih zakona.

Takozvana ljevica u Hrvatskoj nerijetko takozvane desničare etiketira kao revizioniste, konzervativce, klerofašiste, fašiste, ustaše i slično. Mržnja prema domoljubima se ispoljava u javnim medijima i na društvenim mrežama a aktualna vlasti to potiče. Sramotno!

HDZ, nekada domoljubna stranka, je također bila etiketirana kao desničarska stranka. Govorili su o stranci opasnih namjera a neki su tražili i zabranu rada te zatvaranje vodstva stranke. Strašni „desničari“, HDZ-ovi premijeri od 1990. do 2000. bili su: Stjepan Mesić, Josip Manolić, Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Nikica Valentić i Zlatko Mateša. Svakom normalnom jasno je da bivši drugovi i udbaši nisu desničari.

Budući da Hrvatska nije pravna država takozvanoj ljevici (lijevim fašistima) dozvoljeno je etiketiranje preko javnih medija, vrijeđanje i omalovažavanje. Nije moguće odgovoriti im istom mjerom jer komunističko-četnički mediji ne objavljuju odgovor (nije objavljen, cenzuriran je, loše je „preveden“ itd.) i argumentirani odgovor nazivaju „govorom mržnje“.   

Zalagati se za istinu o logoru Jasenovac i o Drugom svjetskom ratu je revizija povijesti i ustaštvo. Govoriti, temeljem materijalnih dokaza, o zločinima komunističko-četničke vlasti na kraju Drugog svjetskog rata pa sve do 1990. godine također je revizija povijesti i ustaštvo. Hrvatski domoljubi prema takozvanim ljevičarima (komunisti, četnici i izgubljeni), moraju prihvatiti komunističko-četničke laži o genocidnosti hrvatskog naroda. Također, ne smiju govoriti o komunističko – četničkim zločinima tijekom Domovinskog rata.

Takozvani ljevičari proglašavaju hrvatski povijesni grb (prvo polje bijelo) ustaškim grbom što je nedopustivo. To aktualna vlast tolerira kao i što tolerira četničke izgrede u Vukovaru, Baniji i drugdje. Stalno slušamo kako se provode izvidi u svezi četničkih izgreda ali ne čujemo koji su rezultati tih izvida!? Aktualnoj vlast ne smataju spomenici četničkim zločincima, ne smetaju im četnički grafiti, ne smetaju im laži i podvale koalicijskih partnera takozvanih ljevičara i antifašista ali im smeta HOS-ova ploča i pozdrav iz 1991. HOS-ovci su poginuli na području Jasenovca a aktualna vlast izmješta spomen ploču oko 20 kilometara dalje od Jasenovca!? Sramota!

Desničari su u Hrvatskoj oni koji vole svoju zemlju, oni koji su se borili za njenu opstojnost i neovisnost a ljevičari su oni koji mrze sve što je hrvatsko, to su oni koji nisu glasali za Deklaraciju o neovisnosti, oni koji su nas razoružali, oni koji izmišljaju incidente i prijavljuju ljude i športaše „ljevičarima“ izvan Hrvatske, oni koji su opljačkali Hrvatsku, oni koji su bili članovi četničke stranke SDS-a, to su oni koji su partijsku knjižicu SKH zamjenili stranačkom iskaznicom (HDZ-a, SDP-a, HNS-a i drugih) pa ostali na funkcijama, to su oni koji su odavali državne tajne i lažno svjedočili u Haagu.  

Ne radi se o desnici i ljevici, radi se o domoljubima, uhljebima i izdajnicima. To je razlika između takozvane desnice i ljevice u Hrvatskoj. Biti za kršćansku tradiciju za prirodne zakone u Hrvatskoj znači biti nazadan, konzervativan, desničar a nekada i ustaša. Ljevičari su oni koji promiču laži o Jasenovcu, laži o NDH, laži o Drugom svjetskom ratu, oni koji opravdavaju komunističko-četničke zločine, koji negiraju hrvatski identitet (povijesni grb, književni jezik, narodnu tradiciju i vjeru). Oni su za progon svih neistomišljenika, komunističku cenzuru i širenje mržnje prema svemu što je hrvatsko. Oni mrze neovisnu Hrvatsku pa je nazivaju slučajnom državom, guraju je u region, u treću Jugoslaviju (ne će se tako zvati).

Kome trebaju ustaše, u Hrvatskoj, u trećem tisućljeću? Ustaše trebaju komunističkim uhljebima, četnicima i izdajnicima jer jedino tako mogu zadržati svoje privilegije, zadržati povlastice koje imaju, uzeti novac iz proračuna itd. Da nema takozvanih ustaša u trećem tisućljeću oni ne bi imali o čemu govoriti, oni ne bi imali koga napadati i pali bi u zaborav.  

Neki pišu o nacionalizmu Brune i Zlatka. Gdje oni vidi nacionalizam to nisu pojasnili ali su etikete polijepili. Tražiti istinu o radnom i sabirnom logoru Jasenovac, tražiti istinu o partizanskim i komunističkim zločinima, tražiti čiste račune i odgovornost nije nikakav nacionalizam već građanska dužnost.  

Živimo u trećem tisućljeću i ne trebaju nam ustaše, četnici ni partizani! Treba nam istina o prošlosti umjesto komunističko-četničkih laži, treba nam pravna država, trebaju nam uređene zemljišne knjige, treba nam odgovornost i stručnost te vlast koja će štititi naš nacionalni identitet i interes.

U današnje vrijeme nema ni desnice ni ljevice već imamo domoljube, uhljebe i izdajnike nacionalnih interesa. Sukob na takozvanoj desnici je izmišljen od strane takozvanih ljevičara s ciljem stvaranja podjela među domoljubima. Nažalost, neki nasjedaju na tu udbašku podvalu pa imaju svađalački ton, glorificiraju sebe i svoju ulogu i misle da su Mesije koji će spasiti Hrvatsku. Treba podsjetiti da je Hrvatska tijekom povijesti imala više Mesija koji sami nisu ništa napravili. Domoljubi se moraju držati zajedno, zatomiti svoj ego ako žele da očuvamo neovisnu Hrvatsku.

Današnja Hrvatska je zemlja nabujale administracije, silnih privilegija, pljačke, mita, korupcije, sive ekonomije, zemlja cenzure, nepoštivanja ljudskih prava, komunističko-četničke propagande. To je Plenkovićeva “desničarska” Hrvatska!

Trebamo promjene, domoljube, a ne uhljebe i izdajnike!

Dr. Marko Jukić

Skip to content