Progon Nikoline Nakić zbog pisanja istine o abortusu

Vijest da je Nikolina Nakić, kolumnistica Bitno.net-a, prijavljena Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva radi teksta o abortusu dospjela je u javnost 28. studenog na dan održavanja javnog protesta u organizaciji Ženske mreže Hrvatske pred zgradom vlade RH na Markovu trgu. Članice Ženske mreže tražile su da se hitno i bez odlaganja osigura provedba zakonskog prava ženama koje žele ostvariti svoje pravo na pobačaj te da se ujednače cijene i procedure. I dok feminističke udruge prikazuju žene kao žrtve zbog toga što u pet od ukupno 27 bolnica u Hrvatskoj ne mogu obaviti pobačaj na zahtjev, pokreće se lov na vještice nad kolumnisticom koja brani ljudski život od začeća i pokušava žene odvratiti od takve odluke.

Tekst zbog kojeg je Nikolina, inače majka četvero djece, izložena progonu i uvredama stoji već mjesecima objavljen na Bitno.net-u i Večernjakovom blogu, a u veljači ga je prenio i naš portal. Po toj bi logici trebali biti progonjeni svi oni koji pišu o abortusu kao o onome što on stvarno jest – ubojstvo djeteta u maternici. Navodno se time vrijeđaju žene koje su abortus počinile, ali mi odgovorno tvrdimo da nikada na ovom portalu ne bi objavljivali tekstove koji su uvredljivi prema ženama za koje smatramo da su i same žrtve abortusa. „Abortus NIKADA nije rješenje. On donosi smrt, on donosi krivnju, on donosi žive rane koje se gnoje cijelog života i nikad ne cijele, jer ne mogu zacijeliti – jer najteže je oprostiti sebi.“ To su riječi Nikoline Nakić iz teksta radi kojeg je prijavljena Vijeću časti HND-a. Zvuči li vam to kao osuda ili razumijevanje nečije patnje?

Na prosvjedu pred Vladom Bojana Genov iz Ženske mreže Hrvatske istaknula je „kako ih stalno nazivaju žene jer ne žele u bolnice jer ih u nekima dočekaju medicinske sestre i stavljaju im svoje vlastite brošure u kojima veličaju plod i porođaj.“ Tvrdi da je već time žena šikanirana i da „ne smije biti ideološki obojenih poruka u ustanovama javnog zdravstva“. Istom tom logikom, da žena ne smije biti upozorena na ono što radi, feministkinje su izbacile iz školskih udžbenika rečenicu da se pobačajem prekida život ljudskog bića i ugrožava zdravlje žene. Umjesto toga žele zavoditi maloljetne osobe vlastitom destruktivnom ideologijom i kulturom smrti. Samo iz tog razloga se progoni Nikolina Nakić, a ne zato što ona nekog vrijeđa.

Prenosimo poveznicu na kratki osvrt web portala Bitno.net na napade na njihovu kolumnisticu kao i na tekst koji ih je izazvao. Sami prosudite piše li Nikolina jezikom ljubavi ili osude te ako želite pomoći njoj, a time i svima onima koji se zauzimaju za obranu života u maternici, pošaljite svoje mišljenje na e-mail tajnice Hrvatskog novinarskog društva zseles@hnd.hr Istina o abortusu je nažalost grozna i ona se ne može napisati drukčije ukoliko ne želimo lagati i obmanjivati. Nikolinina osobna priča također je aktualna zbog nedavnih prijetnji otkazima ravnateljima bolnica . I njezin je život visio o niti, malo je falilo da nikada ne bude rođena. Spasila ju je trenutna samilost liječnika koji nije htio ‘riješiti stvar’ i njenoj majci napraviti abortus.

http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/evo-teksta-u-kojem-je-nasa-kolumnistica-napisala-istinu-o-abortusu-sada-hnd-trazi-ocitovanje-od-nje/
Izvor: zdravstveniodgoj.com

 

 

 

Odgovori

Skip to content