Za djecu nema, za uhljebe ima!

Na dan grada Splita održan je humanitarni koncert Ključ života”  s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine KBC-a Split.

Još traje humanitarna akciju “Zbog jedne ljubavi”:

“Još je nepuna dva mjeseca ostalo da se zajedničkim sredstvima pomogne uređenje i opremanje Zavoda za hemato-onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Do sada je prikupljen iznos od 53.442 kune od ukupno planiranoga iznosa od 108.000 kuna, a mališani zaslužuju svu našu pomoć.”

Svaka čast ljudima koji pomažu da se kupi medicinski instrument, uredi i opremi bolnički prostor, da se pomogne liječenje bolesnog djeteta ali je nedopustivo da u isto vrijeme uhljebi za svoju promidžbu troše proračunski (naš) novac. Dakle za djecu, za zdravstvo nema ali za političare-uhljebe ima!

Temeljem „lex Kuščević“, koji je Sabor izglasao, su sredstva od 1,5 milijuna kuna povećana na iznos od 4 milijuna kuna. Novca ima za promidžbu političara-uhljeba ali nema za liječenje djece, nema za kupnju medicinske opreme, nema za uređenje bolničkih odjela. Za lijekove, za medicinsku opremu i uređenje zdravstvenih ustanova treba prositi, organizirati akcije i koncerte.

HRT nam svaku večer pokazuje iste uhljebe koji šetaju Hrvatskom i lupetaju kako je važno da se baš oni uhljebe. Za njihove šetnje Hrvatskom, isprazne papagajske govore, lažne suze, lažnu empatiju ima dovoljno novca a za djecu treba prositi. Sramota!

Nedopustivo je prositi za uređenje i opremanje bolničkih odjela, lijekove za liječenje dok se troši novac za mnogobrojna nepotrebne urede pravobranitelja, nepotrebne izbore, promižbu uhljeba i ljudi koji vrijeđaju narod svojim izjavama da ne zna čitati ili da nije razumio.

Do kada ćemo imati novca za političare i uhljebe a prositi za djecu?

Dr. Marko Jukić

Skip to content