HOD ZA ŽIVOT – HOD „ZA KULTURU ŽIVOTA“

„Hodaj s nama za život, obitelj i Hrvatsku“!

Ovogodišnje geslo: “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!”

Hodom za život podsjećamo na obvezu poštivanja ljudskog života od začeća do prirodne smrti, podsjećamo na neotuđivo dostojanstvo ljudskog bića i na važnost obitelji. Hod za život održava se u mnogim gradovima svijeta, jednom godišnje, a onaj u glavnim gradovima obično se naziva „nacionalnim hodom za život“. Prvi “nacionalni hod” za život u Hrvatskoj održan je u Zagrebu 21. svibnja 2016. Ove godine organiziran je “Hod za život” u Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu i Zagrebu.

Poruka organizatora je, zaštitimo najslabije u našem društvu: “Hodom za život štitimo nerođenu djecu – najugroženiju manjinu u Hrvatskoj i pružamo podršku svakoj trudnici“.

Čeka se novi zakon o pobačaju. Pristalice nemedicinski indiciranog pobačaja (pobačaja prema želji ili nagovoru a bez medicinskih razloga, te pristalice eutanazije vrše pritisak da se te nečasne, neetične i nemedicinske radnje ozakone.

Živimo u svijetu gdje se nameću stavovi putem direktiva Europske komisije, Svjetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih naroda. Temeljem tih direktiva nameće se odgoj djece mimo obitelji, nameće neprirodno vrednovanje tjelesnosti i osjećaja. Napadi na život su planirani i organizirani od strane međunarodnih organizacija a nacionalne institucije i vlade prihvaćaju nametnute direktive.

  1. siječnja 1973. godine ozakonjen je pobačaj u Sjedinjenim Američkim Državama, slučaj Roe protiv Wadea. Pravnim smicalicama i lažima došlo je do ozakonjenja pobačaja. Na prvu obljetnicu, 22. siječnja 1974., organiziran je prvi Marš za život u Washingtonu kojeg je pokrenula aktivistica NELLIE JANE GRAY. Ove godine je 22. siječnja održan 46-ti Hod za život.

Organizatorica talijanskoh Hoda za život, CODA NUNZIANTE kazala je:

“Pobačaj je, stoga, novi oblik ropstva kod kojega je ženi zakonom zajamčena potpuna vlast nad životom i smrću nedužnoga bića koje nosi u utrobi. Takvo je stanje neprihvatljivo jednako kao i zaglušujuća šutnja koja prekriva najveći genocid u povijesti čovječanstva. Tisuće ljudi koji sudjeluju u Hodu za život ruše – makar i na jedan dan – taj zid laži i zavjera čineći konačno vidljivima one koji su za velik dio javnoga mnijenja tek bolnički otpad.”

Sv. Majka Terezija iz Kalkute rekla je da se ne može uspostaviti mir na zemlji ako je dopušten pobačaj te ubijanje nevinih i nedužnih.

Obrana života stvar je načela a europska birokracija je pogazila sva načela te Europa srlja u propast. Europa je zanijekala svoju kršćansku tradiciju na kojoj je nastala i razvijala se.

Današnje direktive Europske komisije, Svetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih naroda nameću rodne teorije, konstrukcije spolova drugačijih (neprirodnih) od onih koje je Bog stvorio. Roditeljima se želi oduzeti odgoj vlastite djece te se promovira neprirodna rodna ideologija.

Hod za život mirni je prosvjed kojim se diljem svijeta promiče život od začeća do prirodnog završetka života. Ozakonjenjem pobačaja i eutanazije krši se ljudsko pravo na život. Hod za život podupiru ljudi, bez obzira na vjeroispovijest i političko uvjerenje, koji poštuju svetost ljudskoga života. To nije religijski niti politički skup već građansko okupljanje kojim se vlasti pozivaju na poštivanje svetosti ljudskoga života od začeća do prirodnoga kraja.

Za „kulturu života“, protiv „nametnute „kulture smrti“!

Splitu, u subotu 25. svibnja 2019. u 10.30 sati na Rivi. Ruta kojom ćemo hodati je: Riva – Zapadna obala – Zvončac.

Dr. Marko Jukić

Skip to content