Površni osvt na članak “Čemu rušiti nikad desniji HDZ?”

Nema smisla praviti potpunu analizu navedenog članka, a bilo bi predugo (barem 100 kartica),  jer autor ne će shvatiti o čemu pišem.  Mnogo je toga nadrobljeno bez stvarnih podataka, činjenica, primjera iz stvarnosti koji bi opravdali autorove tvrdnje, stavove.

Autor je nepogješiv i svi su idioti koji misle drugačije, koji ne vide da je Plenkovićeva vlada desna i da desnija ne može biti.  Autor navodi, citat: A što je to tako desno u djelima Plenkovićevog HDZ-a, mogao bi, napola posprdno, napola zajedljivo zapitati neki sanjar širom zatvorenih očiju dok kraj njega neopaženo prolazi stvarnost. Da mu oči nisu tako čvrsto sklopljene, a srce nije odveć okoštalo, vidio bi i znao cijeniti barem nešto od sljedećeg….”

Očito je da autor ne vidi stvarnost, o stvarnosto vidi dolje. Oči mi nisu sklopljene, srce mi nije okoštalo, nisam sanjar jer čvrsto stojim na zemlji, razum me još služi a i sjećanje (69 godina) pa moram napisati da je autor promašio metu, da nije shvatio današnji trenutak Hrvatske, da nije shvatio da Plenković nema veze s takozvanom desnicom. Ja bih rekao da nema ni ljevice ni desnice, postoje interesi, postoje uhljebi, izdajice i domoljubi. Ako autor misli domoljublje proglašavati krajnjom desnicom to je njegovo pravo pa neka nastavi….

Mene zanima je li netko naručio ovaj promašeni članak!? Autor se pita “Čemu rušiti nikad desniji HDZ?” Odgovor je jednostavan: zbog veleizdaje nacionalnih interesa! S kojeg političkog spektra, lijevog ili desnog, je velizdaja napravljena nije važno. Važno je li napravljena ili nije!

Autor piše:

”.vraćanje dostojanstva Hrvatskoj vojsci i policiji i njihovo pristojno opremanje, razmještanje Hrvatske vojske u hrvatskim gradovima, po prvi put i u Vukovaru, što neki nazivaju militarizacijom, potom primjerenu skrb o braniteljima, i onima iz HVO-a, donošenjem novog zakona, a što posebno užasava Fređu Matića, poboljšanje položaja Hrvata izvan Hrvatske, poglavito onih u nevolji (u BiH i Srbiji).”

Rezmještanje Hrvatske vojske na strateške (logične) lokacije nije dokaz da je HDZ desni, niti je pitanje vraćanja dostojanstva! S druge strane treba vidjeti što je NATO tražio!? Koliko policajaca srpske nacionalnosti radi u MUP-u a živi u Srbiji?  Koliko je njih sudjelovalo u oružanoj pobuni i zločinima? Što o vraćanju dostojanstva kažu branitelji Vukovara, što kažu žrtve srbijanske agresije, što kažu silovane žene i djevojke kada na ulici vide zločince i silovatelje? Autor ne zna da je prošle godine bio protest zbog neučinkovitog pravosuđa. I što je desna vlada poduzela protiv zločinaca koji rade u državnim službama i slobodno šeću? NIŠTA!

 Autor piše:

“A tu je i premijera ozbiljnijih demografskih mjera, spašavanje gesla “Za dom spremni” u mogućoj mjeri i kontekstu nakon što je ono već bilo gotovo potpuno kriminalizirano (ne samo u “Čavoglavama”, nego je ražanj već bio pripravljen i pjesmi “Lijepa li si”, na koju sad u Ciboni plješće Angela Merkel), sprječavanje već posve izgledne diskvalifikacije srebrne nogometne vrste i prije početka svjetskog prvenstva, suradnja s Državom Izrael, jedinim vratima kroz koja se pred svijetom može amortizirati desetljećima brižno uzgajana, čudovišna laž o Hrvatima u Drugom svjetskom ratu…”

Dakle, autor ne zna koliko je Hrvata napustilo Hrvatsku, koliko je liječnika otišlo, koliko je medicinskih sestara otišlo jer nisu napravljene reforme. Ovo što je vlada napravila je za pozdraviti ali to je premalo. Strukturne reforme nisu napravljena, administracija se povećala tako da predizborna obećanja nisu ostvarena.

Za vrijeme Plenkovićeva vlade je pjesma “Lijepa li si” postala problematična, tražila se zabrana. Nije zabranjena ali je postala nepoželjna! HRT kojega mi plaćamo provodi cenzuru i ne objavljuje oglase o koncertima takozvanih desnih pjevača, tako to radi desna Plenkovićeva vlada. Za vrijeme Plenkovićeva vlade je isključen mikrofon Thompsonu na dočeku nogometšima. Tražili su da Marko Perković ne dođe na pozornicu! Zar to nije istina? Je li to dokaz o desnoj vladi?

Po pitanju pozdrava “Za dom spremni”

 

Ako pogledamo činjenice, imamo slijedeće: drug Plenković je angažirao druga akademika Zvonka Kusića da godinu dana razmatra kako domoljube proglasiti ustašama, fašistima i nacionalistima. Drug akademik je uspješno završio zadatak da je pozdrav “Za dom spremni” proglasio fašističkim i  kažnjivim dok je veličanje komunističkih zločina proglasio prihvatljivim. Rezultat je: stvorile su se nove podjele u hrvatskom društvu i ništa nije rješeno na pravi način. Zar nije dosta podjela? Zar nije dosta partizana, ustaša i četnika pa nas opet treba djeliti kako je to napravio drug akademik i njegov nalogodavac?

Desna HDZ-ova vlada je premjestila spomen ploču poginulih HOS-ovaca iz Jasenovca 20 kilimetara dalje, na brdo pored puta! To je sramota! Tako su i komunisti radili! Strašni neki desničari koji negiraju povijesne činjenice o Domovinskom ratu!  Oni su poginuli na području Jasenovca i spomen ploča mora biti tamo gdje su poginuli!

Zna li dotični autor lošeg članka kada je nastala pjesma Čavoglave? Da ga podsjetim prvi put je izvedena 31. prosinca 1991. godine kada je hrvatska mladost krvarila na svim bojišnim Hrvatske, nakon pokolja u Vukovaru, nakon razaranja Dubrovnika, naklon pokolja u Škabrnje, nakon mnogobrojnih zločina u istočnoj Slavoniji i drugdje. Sa zvucima “Čavoglave” se išlo na bojišnicu s koje se neki nisu vratili a neki su se vratili kao invalidi. Gdje je autor članka bio ne znam ali znam da su branitelji na prvoj crti pjevali “Čavoglave” i nitko nema pravo tražiti njenu zabranu ili promjenu teksta. Nitko nema pravo progoniti izvođača pjesme “Čavoglave”, pisati prijave i pozivati na razgovor. To nemaju pravo ni desni ni lijevi, a bili smo svjedoci da je to radila i desna i lijeva vlada. 

Autor spominje odnose s državom Izrael. Nije mi jasno što jer HDZ-ova vlada pozitivno napravila za hrvatski narod po pitanju istine o zločina nad Židovima tijekom postojanja države NDH. Nažalost, nije napravila ništa! Mi smo i dalje za Zuroffa genocidan narod. Prava narodna desna vlada bi tom smeću zabranila ulazak u Hrvatsku. Nitko ne negira ustaške zločine ali sudjelovati u četničkoj kampanji da je u Jasenovcu pobijeno 700.000 Srba je neprihvatljivo. Što je desna vlada HDZ-a napravila povodom izložbe u zgradi OUN-a? NIŠTA! Po autoru to je dokaz da je ova vlada desna i desnija ne može biti! Sada snimaju film o genocidnom hrvatskom narodu a desna HDZ-ova vlada čeka premijeru, da se divi četničkim lažima.

Autor hvali reform obrazovanja, hvali primjenu Jokićeva programa i piše da su kritičari zašutjeli. To je laž! Nisu zašutjeli već su cenzurirani! Prije 2 godine sam pogledao udžbenike povijesti za osmi razred, o tome sam i pisao. To je bilo sramotno a mislim da je i u novom isto jer su autori isti. Drugarica Divjak traži da djeca obvezno idu u Jasenovac. OK. Zašto ne bi obvezno išli u Đurmanec, Bleiburg, Vukovar, Škabrnju, Voćin itd.

Idiotski je usporediti Plenkovića s Tuđmanom! Tuđman je svojom pametnom politikom stvorio i očuvao Republiku Hrvatsku a Plenković je uništava. Neka drug malo bolje pročita Istanbulsku konvenciji i Marakeški sporazum. Ako ne vidi da se ukida državni suverenitet neka se ostavi politike i poiskaranja.

Jedno treba naglasiti: Položaj Hrvatske danas i u doba Tuđmana je neusporediv. Mi smo, barem na papiru, ravnopravna članica EU i imamo pravo tražiti da budemo ravnopravna članica. Desna HDZ-ova vlada (a i lijeve vlade) vodi slugansku politiku, antinarodnu, antidržavnu politiku.

Autor ima kratko pamćenje po pitanju Hrvata u BiH. Zaboravio je što je sve međunarodna zajednica radila (i što radi i danas) protiv Hrvata. Autor ne zna tko je borbenim vozilima i strojevima razarao Hercegovačku banku pa nema smisla ni navoditi sve psine koje su im rađene. Da je HDZ-ova vlada desna vidi se i po izboru Komšića!

Ova vlada nije desna što je vidljivo iz slijedećeg:

  • Usvojila je Istanbulsku konvenciju, protivno volji naroda, a nije morala (rušenje državnog suvereniteta)
  • Potpisala je Marakeški sporazum a nije morala (rušenje državnog suvereniteta i prihvaćanje obveza)
  • Zločinci i silovatelji slobodno šeću, neki imaju državnu plaću a neki mirovinu…(mnogobroji zločini nisu procesuirani jer desna vlada to ne želi)
  • Deca pobunjenika ne poštuju hrvatski himnu ni zastavu i nikome ništa, primjer desne vlade RH
  • Četnici povremeno divljaju u Vukovaru, na Baniji i drugdje, desnoj vladi je to normalno
  • Najveći dokazi o desnoj vladi su državni i lokalni dužnosnici, nitko osim HDZ-ovih desničara ne može biti dužnosnik….
  • Koaalicija s pročetničkom strankom….
  • I mnogi drugi primjeri.

Da je HDZ-ova vlada jako “uspješna” vidljivo je iz slijedećih navoda:

  • Preko 300.000 Hrvata se iselilo iz Hrvatske,
  • Položaj Hrvata u BiH i u Srbiji,
  • Izborni zakon koji je nedemokratski, nepoštivanje volje naroda,
  • Glomazna državna i lokalna administracija koja je neučinkovita,
  • Neučinkoviti pravosudi sustav,
  • Neodrživi zdravstveni sustav,
  • Upitna reforma školstva,
  • Za slučaj Agrokor nitko nije odgovarao,
  • Slučaj INA-MOL itd.

Ova vlada je napravila neke pozitivne pomake ali to je jako malo, nedostatno za napredak pa Hrvatska tone. Kada se vidi naš položaj na rang listi EU-a na većini lista smo pri dnu ljestvice a to je jedan od pokazatelja uspješnosti.  Kada se govori o gospodarstvu, reformi školstva, reformi zdravstva, kulturi nisu nam potrbne rasprave o desnici i ljevici, o partizanima i ustašama već su nam potrebni stručni i znanstveni podatci kako to najbolje napraviti. 

Dr. Marko Jukić

Skip to content