Split: Predstavljanje knjige “Tri rata – tri tragedije domobrana kotara Metković”

  • Written by:

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu i Hrvatska udruga Benedikt pozivaju vas na predstavljanje knjige “TRI RATA – TRI TRAGEDIJE DOMOBRANA KOTARA METKOVIĆ” autora dr. sc. Ivana Jurića koje će se održati u četvrtak, 3. listopada 2019., u prostorijama Društva Neretvana u Splitu (Papandopulova 5) s početkom u 19.30 sati. Knjigu će predstaviti dr. sc. fra Andrija Nikić, Željko Kulišić i dr. sc. Tihomir Rajčić.

Dr. sc. Ivan Jurić (Momići kraj Metkovića, 22. listopada 1932.) je hrvatski povjesničar i pedagog.
Diplomirao je povijest i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zadru. Godine 1982. magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Aktivan član Matice hrvatske od 1958, i 1970. osniva ogranak Matice hrvatske u Metkoviću. Radni vijek provodi predajući povijest kao srednjoškolski profesor u Metkoviću. Godine 1993. odlazi u mirovinu nakon četrdeset godina rada. Nakon umirovljenja dobiva zvanje profesora mentora, dok mu umirovljenje omogućava da nastavi nesmetano s istraživačkim radom. Doktorat iz povijesti stječe 2004. znanstvenim radom “Donje Poneretavlje između dva svjetska rata (1918.-1941.)”.

Hrvatska udruga Benedikt; Foto: braniteljski-portal.com

Skip to content