STOŽER: Prikupljena 54 potpisa za uvrštavanje točke o registrima u rad Sabora

 

Ističu kako je najviše zastupničkih potpisa, njih 43, osigurao Klub HDZ-a čiji su predstavnici i primili aktiviste Stožera.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako je jučer ispred Sabora prikupio 54 potpisa zastupnika, što je, kažu, i više nego dovoljno da se njihova inicijativa za izradu i objavljivanje devet registara kao pripremu lustracije u Hrvatskoj uvrsti u dnevni red saborskog zasjedanja.

“Razvidno je kako je do sada osigurano 54 potpisa, što je više no dovoljno za uvrštavanje točke dnevnog reda u saborsku proceduru, a sigurni smo da će do 1. veljače, do kada traje rok za potpise, broj istih svjedočiti o snažnom interesu za ovu temu i pokazati želju za istinom bez obzira na stranačku pripadnost”, navode iz Stožera u današnjem priopćenju.

Ističu kako je najviše zastupničkih potpisa, njih 43, osigurao Klub HDZ-a čiji su predstavnici i primili aktiviste Stožera.

Sedam potpisa dali su HDSSB-ovi zastupnici, koji su prostorije svoga kluba također primili predstavnike Stožera, te, kao i HDZ-ovci, ukazali na potrebu usklađivanja nekoliko formulacija iz inicijative.

Peticiju je potpisao i jedan zastupnik SDP-a, Vedran Babić kojega iz Stožera hvale zbog tog njegovog, kako kažu, čina hrabrosti, jer “svojim potpisom svjedoči da će istina srušiti sve politikantske barijere”.

Potpis su dali i HSS-ov zastupnik Branko Hrg, HSU-ovac Željko Šemper te Ivan Šimunović iz HSP AS.

U Stožeru kažu da su predstavnicima Kluba HGS-a urudžbirali materijale jer nisu bili na sjednici te da očekuju njihovu reakciju.

Pozitivnom ocjenuju nastup laburistice Nansi Tirelli, koja nije potpisala peticiju, ali je iznijela konstruktivne primjedbe i ukazala na moguća proširenja registara. “Vjerujemo da će po usklađivanju potpisati inicijativu”, navode u Stožeru.

Zanimljivim smatraju nastup predsjednika Kluba HNS-a Joze Radoša, koji se, kažu, s predstavnicima Stožera zadržao u dužem razgovoru, ali nije uspio argumentirano pobiti potrebu ove inicijative te je odlučio primiti izaslanstvo Stožera u svom uredu. “Vjerujemo da je i on jedan od mogućih potpisnika u roku od 12 dana”, tvrde u priopćenju.

Za nezavisnog zastupnika don Ivana Grubišića u Stožeru kažu kako se “poslužio manipulacijom nedostojnom lika kojim se predstavlja javnosti”. “Pred Saborom nije mogao naći pravdanje za izbjegavanje potpisa, pa je najavio da će primiti izaslanstvo koje će mu preciznije obrazložiti inicijativu jer mu očito period od 23. prosinca 2013. nije bio dovoljno dug”, navode u Stožeru.

Izrazito negativnim, bahatim i ponižavajućim ocjenjuju pristup “velike većine pripadnika SDP-a, koji su energično odbijali potpisivanje izbjegavajući navesti barem jedan konkretan razlog”. Isti pristup, pa čak i uvrede, dodaju, koristili su i predstavnici HNS-a.

U Stožeru kažu kako je “vrlo osoran pristup” pokazao laburist Branko Vukšić, “nesvjestan da stoji pred teškim invalidima, obiteljima stradalnika, pripadnicima vojnih, dočasničkih i časničkih struktura ZNG HV”.

Autor: PolitikaPlus

Odgovori

Skip to content