Gjenero: Milanovićeve izjave su na razini svinjarije, očito je da nešto prikriva i postaje izrazito nervozan

Autor

Andrej Plenković, taj udbaški nasljednik. Ne mogu drugačije reći. Kad netko Čermaka, Gotovinu, Rojsa optuži da lobiraju za udbaše preko mene, ja moram reći – udbaški nasljednik. Gojenac. Je li to uvreda? To je gola činjenica”, riječi su kojima se predsjednik Zoran Milanović bez zadrške obrušio na premijera Andreja Plenkovića, a sve zbog aktualne teme u javnosti vezne uz pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

20.04.2022. u 18:03

Na odgovor nije trebalo dugo čekati. Premijer Plenković Milanovića je nazvao “karijesom s Pantovčaka”. 

“Malo ću se osvrnuti na izjavu koju je karijes s Pantovčaka imao u Zadru, u Zadarskoj županiji, na poziv HDZ-ovog župana. Vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića – da stranka 30 godina zaudara na UDBA-u, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac… Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima, napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje otprilike dvije i pol godine, ali eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac”, rekao je Plenković.

‘Svinjarija na razini ‘majka, vojna lekarka”

Politički analitičar Davor Gjenero za portal Direktno komentirao je medijski istup predsjednika Milanovića. Najprije se osvrnuo na spominjanje Marija Plenkovića, oca premijera, koji je nedavno preminuo.

Za Marija Plenkovića kaže da mu je bio dragi profesor i dragi kolega – jedan vrlo korektan čovjek. Milanovićev istup nazvao je “vrlo neugodnim”.

“To je na razini one svinjarije s ‘majka, vojna lekarka’. To je nešto što eliminira iz građanskog diskursa, tako se ne razgovara. Tako govorite samo kada imate izrazito osjetljivi ‘meki trbuh’, samo onda kada je evidentno da nešto prikrivate, kada imate zle namjere i samo onda kada želite stvarati i uspostavljati sukobe i nestabilnosti”, komentirao je Gjenero za Direktno.

Spominjanje UDBA-e i KOS-a

“Groteksno je da netko tko radi na oslobađanju ljudi koji su sudjelovali u kršenju temeljnih ljudskih prava nekome drugome predbacuje ucjenjenost udbaškim ‘backgroundom’ ili nekakvim obavezama prema tom svijetu ili polusvijetu”, govori nam Gjenero dodajući da je očito da se Milanović “pogubio”.

Kaže i da je predsjednik postao izrazito nervozan te da je očito da mu je izrazito stalo unositi neprihvatljive elemente javnog govora i izazivati probleme.

Nervoza zbog mogućeg pomilovanja Mustača i Perkovića?

Milanović je, kaže naš sugovornik, izazvao ovu situaciju.

“Ove situacije ne bi bilo da nije dao neki mig da se krene u ovu kampanju. U ovoj kampanji on nije žrtva, nego izazivač – potaknuo je probleme. Očito je da se okolnosti razvijaju tako da sam ne zna kako iz njih izaći. Kada bi ustrajao na svom stavu da je akt milosti predsjednika Republike  nešto što je anakrono, nešto što proizlazi iz drukčijeg sustava, da napravio bi dobro. Očito je da on sada vodi borbu za revitalizaciju i reinterpretaciju svojih stavova iz 2013. godine kada nas je tjerao u magareću klupu Europske unije”, zaključio je politički analitičar Davor Gjenero u razgovoru za portal Direktno.

 

https://direktno.hr/direkt/gjenero-milanoviceve-izjave-su-na-razini-svinjarije-ocito-je-da-nesto-prikriva-i-postaje-izrazito-nervozan-268899/

Skip to content