HDZ: Pogledajte sramotni, gnusni komentar Mostovca Troskota! Ovo je nezabilježeno u sabornici!

Autor

vm

Mostov zastupnik Zvonimir Troskot iznenadio je istupom u Hrvatskom saboru, kada je sarkastično upitao tko su i što rade za Hrvate u Bosni i Hercegovini upravo Radoje Vidović Nevenko Barbarić, zastupnici Hrvata u susjednoj državi.

21.04.2022. u 16:44

 

“Tko su ova dvojica koja su sad govorila?”, upitao je Troskot u nevjerici, nakon čega mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao da prestane s takvom retorikom i dao mu opomenu.

“Po naglasku čujem da su iz Bosne i Hercegovine…Ali prvi put čujem da vi branite i da govorite o Hrvatima u BiH”, nastavio je Mostovac Troskot.

Jandroković je odmah reagirao: “Kolega Troskot, dobivate prvu opomenu odmah. Ovo je vrlo bezobrazno i ružno prema kolegama koji dolaze iz BiH i predstavnici su naroda upravo iz BiH.”

“Kako se možete tako ponašati i kako vas nije sram? Ovo je vrlo bezobrazno. Nisam očekivao od vas da ćete takvo što napraviti”, rekao je Jandroković Troskotu.

Nevenko Barbarić dodao je: “Ovo je ispod svake razine i ne sjećam se da je ovako nisko netko išao. Poštovani zastupniče, nas dvoje smo odlukom Republike Hrvatske izabrani u ovaj Sabor i ne vrijedimo bilo što manje od vas”, kazao je, obraćajući se Troskotu.

HDZ-ov zastupnik Branko Bačić tvrdi da je Troskotovo izlaganje “nezabilježeno dosad u Sabornici”.

“Ispitivanje tko su dva zastupnika iz Bosne i Hercegovine za Hrvatsku govori o Mostu i njemu osobno”, kazao je i potom se okrenuo prema Troskotu: “Gospodin Barbarić je na posljednjim izborima četvrti put zaredom izabran za gradonačelnika Ljubuškog. Uvrijedili ste sve pripadnike grada Ljubuškog i mora vas biti sram”, ustvrdio je.

‘Kvazidušebrižnici’

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na Troskotov istup o zastupnicima, tijekom izlaganja u Sabornici:

“Ovako nešto izreći svojim kolegama je sramotno i nezapamćeno. Ostat će vam stigma dok postojite. Pritom dolazi od kvazidušebrižnika o položaju Hrvata u BiH… Poput ovog vašeg kolege jednog kojeg je Kapulica poslao u političku penziju i druge koja štiti ‘karijes od Pantovčaka’ ne bi li osigurala neku malu vidljivost u relativno rano vrijeme kada još netko prati sjednice Sabora”, kazao je premijer gledavši na sat.

“Ali to ste vi! Žao mi je što smo uopće imali posla s vama, premda ste tada bili u posve drugom sastavu. Čak i neki fini ljudi koji su bili u Mostu, napustili su ga na vrijeme. Ono što znam je da ne bi s vama imali posla, jednako kao ni mi. Dok ima nekih naivnih koji misle da se s vama nešto ozbiljno može, želim im puno sreće”, zaključio je premijer.

HDZ je također označio Troskotov komentar kao “sramotni i gnusni”, a za Mostovce tvrde da “glume dušebrižnike”.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pogledajmo sramotni, gnusni komentar MOST-ovca Troskota o zastupnicima iz BiH Vidoviću i Barbariću i promptnu, žestoku reakciju #HDZ dužnosnika! Ničim izazvan, taj samoproglašeni ‘veliki Hrvat’ grubo je uvrijedio hrvatski narod u BiH, postavio pitanje što njegovi predstavnici uopće imaju tražiti u #SaborRH. ‘Najgore je od svega to što, kao klasični MOST-ov licemjer, inače glumite dušebrižnika za položaj naših sunarodnjaka u BiH’, poručio mu je predsjednik Andrej Plenković. Promptno su reagirali i Gordan Jandroković i Branko Bačić i napadnuti zastupnik iz BiH”, tvrde.

 

https://direktno.hr/domovina/hdz-pogledajte-sramotni-gnusni-komentar-mostovca-troskota-ovo-je-nezabiljezeno-u-sabornici-269050/

 

Skip to content