SKITNJE LIJEPOM NAŠOM: Dubovica (otok Hvar)

Raskošna Dubovica s bajkovitim žalom jedna je od najljepših destinacija otoka Hvara, a njezina dobro očuvana ladanjska arhitektura čini ambijent ove uvale jedinstvenom. Cijela uvala odnedavno je pod posebnom kulturnom zaštitom.

Potpuno zaštićena od direktnih pogleda iznutra, ljetnikovac Kasandrić, vlasnika Ive plemenitog Kasandrića, zrcali se u tirkizno plavom moru i dominira cijelom uvalom Dubovica koja magično privlači svakog tko se uputi na južni dio otoka Hvara.

Kada se siđe niz makadam do same uvale nailazi se na sačuvanu crkvicu sv. Stjepana koju je početkom 17. st. sagradio hvarski kanonik don Andrija Bartučević, u kojoj su se nekoć održavale mise na hrvatskom jeziku za okolne stanovnike.

U uvali optočenoj stoljetnim tamarisima ističe se i predivna kamena kuća obitelji Kolumbić, Villa Benedeta, beach bar Dubovica, konoba Dubovica i konceptualni dućan sa predivnim kupaćim kostimima i maramama s tiskom grada Hvara.

U vinogradu pored plaže uzgajaju se Mali Plavac, Bogdanuša, bijela Maraština i autohtona sorta Prć od koje se radi odličan Cuvée.

https://www.wish.hr/uvala-dubovica-dragulj-hvara/

 

Skip to content