Ako je Oluja uspjela, zašto se Srbi vraćaju?

Ne znam zašto su migracije problem samo kada su u pitanju Srbi, koji su za dvije Jugoslavije u Hrvatsku pristizali kao rukovodioci, oficiri, milicajci i direktori. Današnja RH za takve nema posla! Srbi u Hrvatskoj smjestili su se u stanove i kuće koje su izgradili Hrvati.
Autor: Tvrtko Dolić
Mnogi su Srbi u Hrvatskoj bili lojalni svojoj Domovini, ali većina Srba uvijek je na suprotnoj strani, u ratu i u miru. Možda netko pamti bilo kakvu pobunu Hrvata u Srbiji? Suprotna pobuna Srba u Hrvatskoj stalno se obnavlja i to je suština hrvatsko-srpskih odnosa.

Hrvatsku su napustili nametnici

Krajinski Srbi nisu za Oluje napustili hrvatske zemlje, nego samo avnojsku RH. Iz hrvatske Krajine prešli su u hrvatsku Bosnu! Unu su prešli čuvari partizanskih ovaca, lažni partizani, oficiri, milicajci, partijski funkcionari, lažni željezničari, lažni poljoprivrednici, lijeni aktivisti svih vrsta, umirovljenici bez dana rada i slični nametnici. Nije ih trebalo pustiti da odu, nego smjestiti u Lipovicu, da odrade sve te silne novce koje su potegli ležeći doma.

Srbi u Hrvatskoj i BiH bili su nametnici, a nametnici su postali Srbi i/ili Jugoslaveni. Predsjednik RH Ivo Josipović, sin čuvara partizanskih ovaca, reče u Kninu da se trebamo pokloniti srpskim žrtvama. Valjda se neki Srbin prehladio na propuhu! Kojim srpskim žrtvama? Hrvati su srpske žrtve! Josipović očekuje da Veljko Džakula i Vojislav Stanimirović, rukovodioci srpske paradržave u RH, prepoznaju Hrvatsku kao svoju Domovinu? Vidi li je tako sam Josipović? Zamislite da su Srbi u Engleskoj i da se ovako ponašaju. I da traže da se Engleska prilagodi njima! Umjesto da dokazuju svoju lojalnost RH, Srbi u RH kao manjina stalno prozivaju Hrvate za njihove namjere. Kada Hrvat dobije otkaz, to je kriza, a kada otkaz dobije Srbin onda je to diskriminacija.

Zašto je odlazak pobunjenih Srba iz Hrvatske problem?

U ovo globalizacijsko doba radni čovjek živi u iznajmljenom stanu, tamo gdje ima solidan posao. Bože moj, nametnici još uvijek mogu živjeti getoizirani u svoje enklave. Hladovina je duboka, plaća sjeda, a ostatak obitelji uživa drugarsku mirovinu. Ne znam zašto su migracije problem samo kada su u pitanju Srbi, koji su za dvije Jugoslavije u Hrvatsku pristizali kao rukovodioci, oficiri, milicajci i direktori. Današnja RH za takve nema posla! Srbi u Hrvatskoj smjestili su se u stanove i kuće koje su izgradili Hrvati. Kada sve promatramo u širini vremena, možemo reći da su u Hrvatskoj spaljene samo hrvatske kuće.

Kada su Židovi digli ustanak protiv Rima, Rimljani su razorili Jeruzalem i rasuli Židove po cijelom svijetu. Kada su se Španjolci dokopali američkog zlata, kratko su rekli židovskim lihvarima da ih ne trebaju. Poljaci su naharili Židove samo tako. I nitko nije nikada protestirao. Nobelovac Isaac Singer osvetio se Poljacima kroz svoje jidiš-pripovijetke, opisujući ih kao kršćanske polutane koji žive sa svojom stokom u štalama, i na tome je ostalo. Hitler je proveo Holokaust, koji se sve više gleda kao zgodan okvir za filmove. Srbi su protjerali milijune muslimana i katolika i nikome ništa. Ali, kada Srbi od nekuda odu dragovoljno – to je genocid biblijskih razmjera.   

Krajnje je vrijeme da protivnici Hrvatske napuste Hrvatsku!

Zašto se Srbi danas ponašaju kao da je njihov odlazak iz hrvatske Krajine zasmetao Hrvate? Pa tamo su Srbi spalili i protjerali sve hrvatsko! I tko je bilo kada i bilo gdje trebao Srbe? Ovo uporno četničko mrcvarenje zaista nema smisla. Većina Srba neće nikada prihvatiti samostalnu Hrvatsku. Većina Srba u RH i ostalim hrvatskim zemljama dave nas stoljećima sa svojim velikosrpskim snovima i najbolje je da napuste svako hrvatsko ozemlje. Moderni Hrvati trebaju mlade, obrazovane i radno sposobne Srbe, a ne kontaminirane starce poput Stanimirovića i Džakule.

Franjo Tuđman trebao je prije Oluje objaviti proglas kojim protjeruje iz Hrvatske sve pobunjene Srbe, umjesto da ih abolira, pa mu se takvi danas zahvaljuju tako da analiziraju na što je mislio na kontraverznom Brijunskom sastanku. Proglas je trebao sadržavati i stavku koja bi prelazak Srba iz RH u BiH kvalificirala kao nedopustiv, kao pokušaj daljnjeg posrbljivanja BiH. Srbi su se povukli u BiH, sa Kosova i iz hrvatske Krajine, a kada konačno cementiraju Republiku Srpsku u BiH, ponovno će komadati i Kosovo i RH.

Protivnici Hrvatske uvijek su vlast u Hrvatskoj

Fenomen modernih odnosa Hrvata i Srba je da su se za “naše” strukture zalijepili upravo oni  Srbi koji su se iskazali protiv hrvatske nacionalne ideje, u ratu i u miru. Nije problem što su Vojislav Stanimirović i Veljko Džakula sudjelovali u srpskoj pobuni protiv samostalne hrvatske države, nego što predstavljaju Srbe u formalno samostalnoj Hrvatskoj i nakon rata, u miru. Svugdje u svijetu za svoju bi pobunu izgubili glavu, ili bi bilo tiho, negdje po strani, da ih nitko niti vidi niti čuje. Kod nas su vlast! Bili su vlast za Jugoslavije, bili su vlast u četničkoj paradržavi i ponovno su vlast u formalno samostalnoj Hrvatskoj. Srbi koji su branili Hrvatsku i koji prihvaćaju Hrvatsku kao svoju Domovinu, gurnuti su na marginu društva, kao i svi ostali hrvatski branitelji. Za sve vladajuće strukture u formalno samostalnoj RH možemo reći da su izrazito protuhrvatske. Toga nema nigdje.

 

tvrtkodolic.bloger.hr

Odgovori

Skip to content