Ludilo u Sankt Peterburgu: Borussiji golijada protiv Zenita

Dortmundska Borussia obavila je golemi dio posla protiv Zenita u osmini finala Lige prvaka već u prvoj utakmici u Sankt Peterburgu, u kojoj je proslavila pobjedu 4-2 uz dva pogotka Roberta Lewandowskog

Gosti su poveli u 4. minuti. Marco Reus se probio po desnoj strani i pod pritiskom domaćih igrača doveo loptu na rub golmanskog peterca, koju jeHenrikh Mhitarjan iz blizine poslao u mrežu.

Domaćini se još nisu niti oporavili od toga šoka, a samo 70 sekundi kasnije dogodio im se novi. Mhitarjan je s lijeve strane ubacio loptu koju je Kevin Großkreutz fino namjestio na udarac Reusu, a ovaj ju je iz voleja lijevom nogom zakucao u mrežu i zabio svoj treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Borussia je tako prvi puta u svojoj povijesti zabila dva gola u prvih pet minuta ogleda u Ligi prvaka.

Bivši kapetan ruske reprezentacije Andrej Aršavin morao je zbog ozljede već u 15. minuti napustiti teren. Zamijenio ga je Anatolij Timoščuk.

Borussia je odigrala izvrsno prvo poluvrijeme, dok se kod domaćih nogometaša moglo primijetiti da im nedostaje i natjecateljskog nogometa i samopouzdanja.

Ipak, u nastavku su domaćini u 57. minuti stigli do pogotka kojeg je nakon dugačke akcije postigao Oleg Šatov.

Na odgovor ‘žuto-crnih’ iz Dortmunda nije trebalo dugo čekati. Piszczek je s desne strane niskom loptom uposlio Roberta Lewandowskog, koji je udarcem s nekih 8 metara svladao domaćeg vratara Lodigina u 61. minuti.

U 68. minuti, Piszczek je skrivio kazneni udarac zbog prekršaja nad Fajzulinom. Hulk je s bijele točke tukao neobranjivo, snažno u gornji kut, te je smanjio na 3-2.

Kako bi gosti potpuno zadovoljni otišli iz Sankt Peterburga, pobrinuo seRobert Lewandowski svojim drugim pogotkom na utakmici u 71. minuti, iskosa s desne strane. Poljski napadač, vodeći strijelac Bundeslige s 14 golova, stigao je s ova dva pogotka do brojke od šest golova ove sezone u Ligi prvaka. Na vrhu ljestvice strijelaca su Zlatan Ibrahimović s 10 golova i Cristiano Ronaldo s 9.

Ovo je tek drugi puta da je Borussia zabila četiri gola u jednoj gostujućoj utakmici Lige prvaka. Prvi puta je to učinila u studenom 2012. godine u pobjedi kod Ajaxa 4-1.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 19. ožujka u Dortmundu. (TS)

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala:

Zenit – Borussia Dortmund 2- 4 (Šatov 57, Hulk 69 – 11 m / Mhitarjan 4, Reus 5, Lewandowski 61, 71)

izvor: gol.hr

Odgovori

Skip to content