Rukometno ludilo već je počelo: za Hrvatsku i Srbiju u Splitu ulaznice na crno 2000 kuna!

Kažu da karata za “utakmicu godine” više nema. Da je mjesecima već sve rasprodano, da će Hrvati i Srbi pred do čepa napunjenim Spaladiumom otvoriti rukometno prvenstvo Europe. Hrvati i Srbi u Splitu, jačeg otvaranja od ovoga teško može biti.

I zato su ulaznice planule. Bez obzira na cijenu. Jeftinija mjesta po 150 kuna, ona bolja po 300. Nije malo, ali ova utakmica ne pita za cijenu. I zato ih, uvjeravaju nas, nema više. Nema ih odavno. Ali ih – ima! Na “crnom tržištu”.

Kao i uvijek u ovakvim prilikama, prigode beru jagode. A jagode svako malo rode. Nekad su posebno lijepe, velike, sočne, mame vas svojom crvenom bojom, da im jednostavno ne možete odoliti. Znaju to dobro i oni šta ih prodaju. Ali, znamo to svi, prigode beru jagode. Uvijek ima onih koji neće žaliti para za svoje gušte. Tako je i ovaj fatalni sraz Hrvata i Srba usred Splita pravi alarm, bingo, za sve željne brze zarade.

A zaraditi se može na svakakve načine. Preprodajom ulaznica primjeri ce. Čak ni ne mora biti preprodaja. Možeš kartu dobit’ priko veze, možeš je dobit’ i na ime sponzora, pa je svejedno dilaš dalje. Minimalac za upad Kao i uvijek u ovakvim prilikama, a kod nas u Dalmaciji je to obično kad igra Hajduk, bacim oko na crno tržište.

Kako se kreću ponuda i potražnja. I, ljudi moji, već imamo rekordera! Lik za otvaranje Hrvata i Srba pita ravno 2000 kuna po ulaznici!¨ Za rukometnu utakmicu. Ludilo je već počelo! Za Hajduka je do sada rekord bio 1500 kuna, dvjesto eura.

Ono kad “bijeli” ljeti igraju u Europi. Sad je plafon probijen. Ovo su sad druge jagode. Rukometne. Frajer ima četiri karte i za svaku pita po 2000 kuna. Svaka ulaznica skoro kao minimalna plaća u Hrvata od 2620 kuna. Utakmica traje uru i po, a plaću valja rastegnut’ na cijeli mjesec. Ako se može. Uostalom, on i ne gađa na ove s minimalcem…

On cilja one kojima neće biti problem za četiri karte za jednu rukometnu utakmicu iskeširati 8000 kuna. Naravno, isti dan, petak 12. siječnja, igraju i Šveđani i Islanđani, ali njih u ponudi nitko ni ne spominje. Niti u ponudi, niti bilo kako. Kao da je cijeli rukometni Euro stao u ovu jednu utakmicu. I nije on jedini. Namirisali su i drugi da bi im “utakmica godine”, a to rukometni dvoboj Hrvata i Srba u Splitu svakako jest, mogla donijeti zaradu. Jagode su sezonsko voće, ne traju dugo, i kad rode treba ih brzo i skupo prodati. Ovaj što pita 2000 kuna po kilogramu, pardon po ulaznici, je rekorder, ali nisu ni drugi male bebe.

Još jedan u džepu ima četiri ulaznice, ali on je nešto skromniji, pa za svaku pita po 1500 kuna. Jednako kao još jedan koji na lageru ima dva komada. Dvjesto laganih eura po ulaznici, da je lakše računat. Četvrti, ili je ono baš sramežljiv, stidan momak, ili se tek uči zanatu, pa za dvije karte, i to jako dobra mjesta, pita samo po 1000 kuna.

Neće taj daleko. I u cijelu ovu priču oko preprodaje karata za povijesni hrvatsko-srpski sraz u Spaladium areni (cijene su u legalnoj prodaji bile 150 i 300 kuna), upao je i jedan koji se nada da bi mogao nekome utopiti dvije karte za utakmicu Hrvatska – Island za 1000 kuna, po 500 za svaku. Ček, ček, pa zar igraju Hrvatska i Island!???

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content