Rat dijaspore i premijera se nastavlja

Slučajni premijer na slučajnom putovanju opet bulazni (ne slučajno) na australskoj televiziji.

U cijelosti vam prenosimo priopćenje Darka Oreča, predstavnika hrvatskih iseljenika u Australiji i organizatora prosvjeda protiv Zorana Milanovića.

Svi Hrvatski klubovi, centri i crkve odbili su dobrodošlicu Zoranu Milanoviću. To više nisu vijesti već je opće znanje, ne samo Hrvata u Australiji nego je ta vijest stigla i do Hrvatske i cijelog svijeta.

Zasto onda prosvjedi?

Prosvjedi protiv Zorana Milanovića imaju više razloga. Što se tiče domovine, svrha je skrenuti pažnju na teške uvjete u kojima Hrvatski narod živi, nasilje nad Hrvatima poput Darka Pajičića, zatvaranje Hrvata poput Marka Franciškovića, skretanje pažnje na progonjene i zatočene Hrvate poput Veljka Marića, nedemokratsko ponašanje Vlade i politike Zorana Milanovića, antihrvatske politike spomenute Vlade, negiranje legalnih zahtjeva za referendume poput referenduma koji je pokrenuo Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, sabotiranje referenduma o obitelji te guranje sporednih zakona koji su u konfliktu s tim istim referendumom te guranje zakona o “životnom partnerstvu” koji je kontra usvojenog referenduma. Ima dosta situacija gdje se može pisati kako je vlada Zorana Milanovića u direktnom sukobu s demokracijom i gdje narušava pravo čovjeka i zakona, gdje ta ista politika provodi antihrvatsku politiku i narušava suverenitet i dignitet Hrvatske.

Tko bi čuo za bojkot Hrvata Australije i zabranu ulaska Zorana Milanovića u hrvatske domove da nije bilo javnih prosvjeda?

Sve bi to prošlo mirno, tiho i ostavilo dojam da je Zoran Milanović došao i otišao iz Australije i kako se on sastao sa najuspješnijim Hrvatima Australije, vladom Australije i sve je ok. Izvršio bi svoj ‘spin’ uspjeha s jedne strane a s druge strane bi uspio uvesti raskol ne samo između Hrvatske zajednice u Australiji, stvorio bi dvije struje, podobnih i nepodobnih, a u istom mahu bi uspio odstraniti Hrvate Australije od domovine. Dalje bi etikete o domoljubima bile ostale po staroj jugo-formuli.

“Iseljena Hrvatska je fašistička emigracija”. To Milanoviću pali i u Hrvatskoj gdje svaki izraz o domoljublju je njemu fašisticki pozdrav i slavljenje Hitlera i Musolinija kao što je izjavio na SBS Australskoj televiziji.
No, ministrica Vesna Pusić je istog mišljenja, ne ustručava se to javno i govoriti, etikirati iseljenu Hrvatsku kao ekstremnu. Takve riječi smo slušali desetljećima od strane komunističke Titove jugoslavije. Naravno takvom mentalnom sklopu to samo uvjeravanje o nekakvom “antifašizmu” i da su oni nekakvi antifašisti stvara dojam u njihovoj glavi, a sigurno u njihovom djelovanju, da su u konstantnom ratu protiv nekakvih fašista. Konstantno traže protivnike te ih proglašavaju fašistima kako bi oni zavadili i vladali.

Stavimo karte na stol i pogledajmo stvari kako jesu

Oni nisu nikakvi antifašisti već su oni jednostavno komunisti. Nisu oni jedini, pogledajmo današnju situaciju u Ukrajini. Ukoliko slušate komuniste koji zastupaju gašenje demokracije, njima pokret za demokraciju je fasištički.
Današnji komunisti nisu sposobni drugačije razmišljati nego cijeli svijet gledaju kroz prizmu godina od 1941. – 1945. Njima svijet ne postoji prije 1941. niti poslije 1945. godine.

Kada čovjek dobro posluša intervju Zorana Milanovića na australskoj televiziji onda je sve jasno. Milanović tvrdi da mržnja kako on kaže ne postoji u Ukrajini kao što je kod nas postojala u “bivšoj Jugoslaviji”. Da Ukrajina nije prošla što smo mi prošli te da situacija nije ista ili slična.

Očito je Milanović učio neku drugu povijest nego cijeli svijet, jer očito Milanoviću nije poznato da je Ukrajina prošla jednu od najbrutalnijih povijesti gdje su Staljinovci (komunisti) pobili gotovo pola Ukrajinaca kako bi komunisti zavladali. Da, ali su to komunisti, to su antifašisti koji su stvorili mir?! Kada svijet gleda kako spasiti Ukrajinu, staviti pritisak na Rusiju kako bi odustali od agresije nad Ukrajinom, Milanović otvoreno govori na SBS-u da je to gotova stvar. Nisu li takvi “proroci” govorili isto nama 1991. godine, da smo gotovi? Da, bolje da smo se složili sa Miloševićevim komunistima i klekli pod kamu. Pa tako su se komunisti i ponašali prema Hrvatskoj, a i sada na isti način podržavaju svoju komunističku braću.

Milanović i dalje na SBS-u nama daje lekciju o Domovinskom ratu, spominje Oluju. Kaže da je u jednu ruku vodstvo četnika dalo naređenje iseljavanja pobunjenim, a u drugu ruku govori i osuđiva Hrvatsku vojsku za zločin i da je tadašnja hrvatska vlada kriva što nije zaštitila iste, te naziva Hrvatsku vojsku zločincima, razbojnicima, pa onda ponovo kako su Hrvatski generali (Markač i Gotovina) na kraju bili pušteni na slobodu i to potpuno čisti i nedužni. Milanoviću, jesi li svjestan što govoriš?

Milanoviću, tvoj izlet po Australiji se sastoji i od posjeta ratnih spomenika i muzeja. Koliko smo upućeni ti imas čast postaviti vijenac na te spomenike u čast poginulim australskim vojnicima. Ti isti poginuli australski vojnici ginuli su po tuđim zemljama. Hoćeš li Australcima djeliti lekciju kako je australska vojska zločinacka kao sto tvrdiš na proslavama Oluje Hrvatima? Zašto ne, jer među tom Australskom vojskom bilo je i Hrvata. Mogu zamisliti kako bi prošao da daš takvu nekakvu izjavu na takvom mjestu. Mogu ti kazati da ne bi dobro prošao jer prvu pljusku bi dobio od počasne garde jer australski vojnik ne bi mirno stajao, a tebe slušao kako pljuješ po njegovoj braći, a od australske države bi dobio deportaciju zbog vrijeđanja časnih vojnika i ugleda države.

No, i ostale floskule na SBS-u su isto tako sjajne. Kako si rekao da ti imaš razumijevanja kako su Hrvati Australije tako nastrojeni (u negativnom smislu), jer su tako “odgojeni” u Hrvatskim domovima (klubovima). Kako i tvoja rodbina isto ide u iste domove, ali ne oni nisu takvi, i nikada nemogu biti takvi (kao ostali). Pa kakvi su to “ostali” koje ti spominjes? Jesi li mislio reći možda DOMOLJUBI? Da, mi jesmo domoljubi, mi smo Hrvati i jasno je da je tebi ime HRVAT jako mrsko pa kada se obraćaš HRVATIMA u domovini ti ih nazivas “građanima” kao da si ti nekakav rimski car i vlasnik imperije pa su svi ostali samo građani i nemaju pravo nazivati se imenom HRVAT.

Skužili smo da se pravdaš da nisi Titova lutka jer nisi bio član komunističke partije niti njegove policije (Udbe). Pa kako onda možeš druge nazivati ekstremistima i govoriti da su pod utjecajom fašista i nacista, tu spominješ i Hitlera i Musolinija. Nije li istina da i oni nisu bili članovi nekakvih nacističkih ili fašističkih stranaka? Ali ipak ti nas osuđivaš bez dokaza, to radiš i upotrebljavaš istu retoriku kao što je upotrebljavao Tito i njegova partija. Dalje insinuiraš da Australija njeguje fašizam što Europa ne bi nikada dozvolila. Tu si prilijepio pljusku cijeloj Australiji i etikirao Australiju da je fašistička drzava. Pa onda koja država za tebe nije fašistička ili taj vaš “antifašizam” pripada samo državama gdje vlada komunizam poput Sjeverne Koreje ?

Milanoviću, jesi svjestan koliku si nanio štetu hrvatskoj državi i hrvatskoj zajednici u Australiji takvim glupostima koje si izjavio na SBS televiziji?

Ima mnogo toga. Jesi ti sada svjestan zašto smo tebe i cijelu Hrvatsku i svijet upozorili da dižemo javne prosvjede ako ti dođeš u Australiju? Jesi li sada svjestan zašto su svi Hrvatski domovi tebi zabranili ulaz i gostoprimstvo?
No, nisi ti ništa shvatio jer si bahat, samovoljan, a vjerojatno je to bila i tvoja namjera, oblatiti, osramotiti Hrvatsku i uvesti razdor u Australiji.

Ajde onda makar nešto napravi pozitivno, reci otvoreno Australiji da se duboko ispričavaš što je tvoja stranka, nasljednici komunističke partije, slala Udbine agente da izvršavaju terorističke napade na australskom tlu i bacala ljagu na Hrvate. Reci sustralskoj vladi da ovi četnici koji marširaju ulicama Australije u četnickim uniformama i kokardama da su to zločinci koji su klali nedužan hrvatski narod, TRAŽI OD AUSTRALSKE VLADE DA UKINU TE ZLOTVORE IZ SVOJIH REDOVA NA PROSLAVI DANA BORACA i da je Tito podržavao taj šljam!

Prosvjedi protiv Milanovića su uspjeli prije nego što je on krenuo za Australiju i prije nego što smo otiskali prvu plakatu, a da je bio samo JEDAN prosvjednik isto bi znacilo njegov poraz. Jer je cijela Hrvatska u Australiji ustala protiv njega i njegove antihrvatske politike.

HRVATI AUSTRALIJE PREKO BOJKOTA, HRVATI AUSTRALIJE I VEĆINE DOMOVINE PREKO NAŠIH PROSVJEDA SU TEBE I TVOJU KOMUNISTIČKU I ANTIHRVATSKU POLITIKU ODBACILI. KAZALI SMO NISI DOBRODOŠAO MEĐU HRVATE DOMOVINE I AUSTRALIJE.

Hrvatski tisak i mediji u Hrvatskoj, Australska državna televizija SBS su to potvrdili preko cijele Hrvatske i Australije.

Braćo i sestre Hrvati, ponovo smo skupa kao jedan!

Darko Oreč

Autor: Anita Radovčić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content