Kosor i Šeks smijenjeni – Kosor: Karamarko me ponizio i uvrijedio

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici je smijenilo Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, te je prijedlog Predsjedništva da Klub zastupnika HDZ-a, čija će se sjednica održati sutra ujutro u Saboru, za nove potpredsjednika izabere Tomislava Čuljaka te Željka Reinera, nekadašnjeg ministra zdravstva.

Dvoje članova bilo je suzdržano, a ostali su glasovali za smjenu Kosor i Šeksa. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je Kosor njegova predhodnica, a Šeks je u temeljima stranke te da ih ovo vodstvo ni na koji način neće poniziti niti obezvrijediti. Njima će povjeriti vođenje nekih saborskih odbora koji su u kvoti HDZ-a.

 – Ovo je poruka poniziti, uvrijediti i obezvrijediti moj rad u stranci. Ovo nikako nije poruka da to netko ne želi učiniti. I Ante Sanader je izgubio na unutarstranačkim izborima, ali je kooptiran u predsjedništvo stranke. Uzmite i druge stranke, primjerice SDP gdje je Željka Antunović izgubila na unutarstranačkim izborima, ali je cijeli prošli mandat ostala na mjestu potredsjedince Sabora. Slično je i sa Josipom Lekom, koji je sada potpredsjednik Sabora iz kvote SDP-a, a također je izgubio na unutarstranačkim izborima.

Tko smjenjuje Vladimira Šeksa i mene? To su ljudi koji su su stranci 7, 9 mjeseci. A smijenjuju nas, koji smo za stranku nešto napravili, i to baš ususret nedjelji kad je obljetnica HDZ-a. Zaboravljeno je da sam ja potpisala predpristupni Ugovor s EU – komentirala je Kosor.

tinolovka

Odgovori

Skip to content