Thomas Crowley – Irac s nama je!

U spomen hrvatskom vitezu Thomasu Crowleyu – Ircu    Prošlo je 17 godina od pogibije bojnika Hrvatske vojske Thomasa Crowleya iz Irske. U spomen na ovog nezaboravnog i iznad svega hrabrog hrvatskog viteza održala se je 10. lipnja sv. Misa zadušnica u splitskoj prvostolnici tj. katedrali sv. Dujma.

Sv. Misi nazočili su mnogi branitelji, njegovi suborci i domoljubi koji cijene i ne zaboravljaju žrtve koje su položile život za slobodnu Hrvatsku.

Misno slavlje predvodio je fra Žarko Relota. Podsjetio je na žrtvu Irca koji je izgubio svoj život zbog ideala i želje da pomogne hrvatskom narodu u borbi za slobodu, znajući kako je teško doći do nje. I njegova žrtva nas obvezuje da sačuvamo samostalnost koju smo teško izborili. Kroz propovijed nas je fra Žarko podsjetio zbog čega je Adam protjeran iz raja, nije poslušao Božju zapovijed, a onda prebacio krivicu na Evu, a ona na zmiju. Kada je izgubio svoj ponos i iskrenost Bog ga se je odrekao. Svatko sam bira svoj životni put i za njega je odgovoran. Pogrešno je krivicu za sve nedaće prebacivati na druge. Biramo li put ponosa, poštenja, domoljublja i svih ostalih moralnih vrlina Bog će nam na tom putu pružiti pomoć i ne će nas se odreći kao AdamaTome smo skloni kroz našu povijest. Sada mislimo da su nam za mnoge poteškoće krivi EU političari a ne naši, pa i mi sami.

Biramo li put ponosa, poštenja, domoljublja i svih ostalih moralnih vrlina Bog će nam na tom putu pružiti pomoć i ne će nas se odreći kao Adama.

Nakon sv. Mise svi smo otišli kućama ohrabreni da za ništa nije kasno, samo se trebamo zalagati za ono što je pravedno i dobro za domovinu, a možda i ozbiljnije shvatiti svoju ulogu u društvu, a možda i mijenjati svoj način življenja. Manje polemizirati, više raditi i pokušati iskrenije moliti.

Vezano:  Thomas Crowley poginuo je na južnom bojištu 1995. godine

Mira Ivanišević /benedikt

Odgovori

Skip to content