HKR slavi 15. rođendan!

Svoj 15. rođendan Hrvatski katolički radio proslavit će u četvrtak, 17. svibnja, prigodnim programom i misnim slavljem u crkvi sv. Petra u Zagrebu s početkom u 18 i 30, koje će predvoditi prvi ravnatelj HKR-a fra Mirko Mataušić, a pjevanje će animirati Apostoli mira.

    U cjelodnevnom programu HKR će ugostiti neke od bivših djelatnika, dijeliti darove, prenositi čestitke slušatelja. U glazbenome dijelu programa neke od svojih hitova uživo će otpjevati Gazde, Davor Topić i klapa Levanda, Tamburaši sv. Mihalja, klapa sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ljubo Vuković, klapa Slavić, Čedo Antolić i HRID.

    U slavljeničkom programu HKR-a sudjelovat će i vlasnica galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ Ksenija Abramović koja će u posebnom izdanju Laudatove nagradne igre darivati slušatelje.

    Osim programa, HKR na svoj rođendan svojim slušateljima otvara i svoja vrata i to u prostorima u Zagrebu, Voćarska cesta 106, od 10 do 15 sati.

    Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić gostuje u programu HKR-a povodom 15 godina HKR-a u emisiji “Znakovi vremena” u srijedu, 16. svibnja, u 17 i 30. Govori o medijima, katoličkim i svjetovnim, kao i o razlozima zašto se o Crkvi piše negativno i kolika je odgovornost same Crkve za to. Kardinal Bozanić tumači i financijski sustav, odakle dolaze sredstva i kako se koriste u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Također, u emisiji će kardinal govoriti o prvim potezima nove vlasti u Hrvatskoj, o Godini vjere i mladima. Emisiju uređuje i vodi Tanja Popec.

    Izvor: Laudato/HKR

Odgovori

Skip to content