Britanska vlada financira prisilnu sterilizaciju u Indiji

Britanska vlada je dala 268 milijuna dolara za indijski program prisilne sterilizacije siromašnih žena i muškaraca, kako javlja Guardian.Ova vijest dolazi uz pripremu Fondacije Billa i Melinde Gates, za suorganizaciju ‘summita za planiranje obitelji’ skupa s britanskom vladom u Londonu, u srpnju ove godine.

Slijedeci tekst pokazuje kako globalne elite, na ‘fin’ način govore o eliminiranju “beskorisnih izjelica”, smanjujući stanovništvo na polovicu sadašnjeg broja. Friday Fax, katoličke organizacije C-FAM prenosi napis Guardian-a.

Melinda Gates nedavno je odbacila vezu između programa kontracepcije i kontrole populacije, u govoru pri pokretanju svoje nove inicijative. Pod nazivom “Bez kontroverzi”, njezina kampanja namjerava “promijeniti globalnu diskusiju oko planiranja obitelji” odričući svoju povezanost s pobačajem, prisilom i nemoralom, te s naglaskom na univerzalnom pristupu.

Otprilike u isto vrijeme, indijski Vrhovni sud je ispitao slučajeve prisilnih masovnih sterilizacija u kranje lošim uvjetima.

Muškarci i žene su zatvarani, u improvizirane seoske logore da bi bili sterilizirali, mnogi ostavljeni u patnjama s malo ili bez ikakve zaštite. Neke žene su, sterilizirane tijekom trudnoće, doživjele pobačaj. Neke su podmićene s manje od 8 dolara i za sari, drugima se prijeti da će izgubiti kartice za obrok. Neke su umrle od nadri-operacija.

Neuki muškarci i žene nisu otkrivali pravu svrhu ovakvih postupaka dok ne bi postalo prekasno. U regiji, na koju je usmjerena britanska vlada, 35-godišnja žena siromašnog radnika, koja je bila trudna s blizancima, iskrvarila je do smrti.

Bolnice su primale bonuse za obavljanje više od 30 operacija dnevno. Nevladini radnici su plaćeni za svaku osobu koju uvjere da se operira. Jedan kirurg koji je radio u školskoj zgradi, napravio je 53 operacije u 2 sata s nekvalificiranim osobljema, bez tekuće vode ili sredstva za čišćenje opreme.

“Opsjednutost” postizanjem UN-ovih milenijskih razvojnih ciljeva, gurnula je Indiju u uspostavu prisilne sterilizacije, izvijestio je Global Post u 2010.

“Postoji velika žurba da se ponovno postavljanje ovih ciljeva, koji bi svi morali slijediti. A to je opet stvara probleme”, rekao je AR Nanda, bivši indijski tajnik zdravstva.

“Kada stvorite sustav poticaja, dajete prednost nekim rješenjima nad drugima, i to potiće…”, rekao je Abhijit Das, predsjednik Healthwatch foruma.

“I mi smo imali vrlo loša iskustva s tim u prošlosti.”

Sterilizacija je najčešći način planiranja obitelji, koja koristi fazu II, indijskog Programa reproduktivnog zdravlja djece, započetog 2005.-te, britanskim financiranjem.

Izvješća iz 2006., 2007. i 2009. od strane indijske vlade, upozoravaju na probleme iz Programa, ističe Guardian. Ipak, u 2010 u Velikoj Britaniji Odjel za međunarodni razvoj preporučuje stalnu potporu. Jedan od ključnih razloga je za rješavanje klimatskih promjena. Smanjivanje broja ljudi će smanjiti emisije stakleničkih plinova. On je priznao da su “složena pitanja ljudska prava i etike” uključena u programe populacijske kontrole.

Unatoč upozorenjima, Velika Britanija ne postavlja nikakva ograničenja ovom financiranju.

Skup britanske vlade i Zaklade Gates ima za cilj prikupiti “neviđenu političku predanost i sredstva. . . kako bi se ‘zadovoljile potrebe za planiranje obitelji’ žena u najsiromašnijim zemljama svijeta 2020 “, s krajnjim cinizmom, izjavili su u Odjelu za međunarodni razvoj, u Agenciji koja financira indijski sterilizacijski program.

Indija je stopa fertiliteta je 2,62. Pritisci na snižavanje plodnosti i smanjivanje obitelji, podudara se s pogoršanjem spolne neravnoteže; u zemlji ima puno više dječaka nego djevojčica.

Wendy Wright | C-FAM | benedikt

Drugačiji pristup ovoj tematici na:  http://wn.com/forced_sterilization

Odgovori

Skip to content