Policija prijavila igumana Bogojevića zbog prijetnje novinaru Huljevu

Protiv pravoslavnog svećenika, igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića policija je podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje šibenskom novinaru Željku Huljevu.

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj danas su potvrdili da su prijavu protiv 35-godišnjeg igumana podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu. Prijava je podnesena nakon kriminalističkog istraživanja kninske policije koja je utvrdila da je osumnjičeni iguman 13. ožujka u popodnevnim satima na području Kistanja ozbiljno prijetio 53-godišnjem novinaru u vezi njegovog rada.

Igumanove prijetnje policiji je prijavio sam novinar koji tvrdi da mu je iguman prijetio smrću, nakon što je od njega pokušao dobiti komentar na fotografiju koju je dobio poštom, a na kojoj iguman nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije iz Drugog svjetskog rata. Iguman ga je navodno presreo automobilom na cesti blizu manastira te ga nakon kraće rasprave počeo vrijeđati, a potom je mobitelom nazvao bogoslove iz manastira tražeći da dođu kako bi novinara i automobil u kojem je bio s prijateljem bacili niz provaliju.

Neki mediji, koji su i objavili fotografiju Bogojevića s kokardom, pišu da novinar Huljev s igumanom ima problema još otprije dvije godine kada je objavio vijest da je iguman s još desetak osoba u ugostiteljskom objektu u Đervaskama iskidao hrvatski grb koji je bio na zidu.

Mediji pišu da je policija igumana Bogojevića prijavila za teži oblik kaznenog djela prijetnje jer je ocijenila da je riječ o prijetnji upućenoj službenoj osobi u svezi s njenim radom ili položajem. Za to je nedjelo propisana zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

D.N./dalmacijanews.com

Odgovori

Skip to content