STRANI DRAGOVOLJCI: NISMO BILI PLAĆENICI SAMO SMO BRANILI HRVATSKU OD ČETNIKA

Davno su počele istrage protiv nas nizozemskih dragovoljaca, putem udruge Veritas i Save Strbca…čak je 4 puta moju, nizozemsku vlada nagovorio na tih istrage! (Pismo nizozemskog dragovoljca u RH)

Zadnje je bilo još prošlje ljeto, a između toga još 3 ispitivanje od strana MUP RH, te i jedan nakon završetak Nizozemski istraga!
Do moje iznaneđenje, MUP RH je nije imao pojma što sam ja u Nizozemskoj rekao, dok u Niz. su itekako znali što sam ovdje rekao.
Radi se o istražni spis “Liss” koje vodio istražni ODO mr. W.N. Ferdinandusse, Nizozemski ODO.

Drugi dokument,koje sam dobio nakon završetak istraga, ali koje neću objaviti, piše slijedeće;
potvrđuje da nas 13 Nizozemce nismo bili u akcija Medački Džep, da ne postoje dokaze da smo počinili bilo kakav ratni zločin za vrijeme nas boravak na ovaj podruće, te ujedno da je temeljem istražene dokumentacija utvrđen da mi sismo bili tzv “plačenici” prema opis plačenike iz Genevska Koncencija, jer je dokazano da je jedan od naj kritični točke za to nije ispunjen, i to je naš mjesećni plača koje smo primili, jednaka plača kao i svaki drugi Hrvatski vojnika.
To je klučni dio riječ plačenik, riječ govori sam za sebe, te i tako biva opisan u Genevska Konvencija!   en.wikipedia.org
(Da jesi plačenik, moras ispuniti sve te kriterije, ili iz prva ili iz druga grupa)

Sad, što se to vrlo često poćeli koristiti riječ “plačenik” pri pisanje o Strane Dragovoljce u Domovinskog Rata, je indikator za to kuda je opće stav o Domovinskog Rat ide…i taj smjer je itekako pogrešan!
Nema poštovanje prema palih, prema ranjenih, prema Branitelje/Dragovojlce, Stranih Dragovoljce, razlika među žrtva i agresor, napadać i branitelj…činjenice gaze ljude koje ih nisu na vlastite kože osjetili nisu, iako jesu vjerovatno vrlo malo jer pre lako se pređe preko toga svega…

Također je situacija u naše novinama, jer im je samo bitno što gorše predstavljati  njihove “činjenice”, bitno da se proda a što se proda više nije zanimljivo…
Mene riječ plačenik je groza, jer ja za nvce nisam došao, za ove sitne 150DM mjesecno što smo dobili radije bi doma u Nizozemskoj bilo na socijalno koje tada iznosio oko 700DM mjesecno…
Grozno je da se daje svakoga da piše, a da nemaju pojma o čemu piše…jer faktično sad nas Stranaca stavljaju van Genevska Konvencija čim nas nazivaju plačenike…a plačenike nisu zaštićeno temelje Genevska Konvencija!
I to znaći za svih Stranaca, Engleze, Francuze, Njemaca, Poljaka, Čeha, Mađara, Belgijanaca, Nizozemaca, Spanjolaca, Italijane, Bulgare, Ramune, Litvanaca, Ruse, Japanac… itd itd

A da ne govorim o osobno uvrijeda, jer od Srbe i njihove politika je to jasno bilo za očekivati, ali svakako ne od Hrvate, Hrvatska politika i medija…kao da živimo u okrenuti svjet nekako, jednostavno mene nije za vjerovati to što se događa, kao da sanjam ali onda vrlo ružno!
Johan Tilder, pa i ja, a i sve ostale Nizozemce koje smo bili kada je trebalo nismo plačenici, ni bili, ni postali jer mi smo se borili za druge uvjerenje i idiale osim  za novac kao kako se bore sadašnje novinare naše….

Medački Džep je farca, politiziran i prodan proces, za koje se koriste dokumentacija koje nije u suglasnost za Genevska Konvencija, koje se nebi ni smjeli koristiti…osude se Branitelje, Generale i sve što je Hrvatsko temeljem Srpske “dokumente” i “svjedoke”, a koliko su tih “svjedoke” od Savo Strbac pouzdano je lako dokazati;
Tih “svjedoke” su svjedoćili da smo mi 13 (osim Johan Tilder) Nizozemce bili u Medak, a ne u Nizozemskoj gdje smo zapravo svi i bili, a što je i potvrdio Nizozemski Pravosudne organe!
4 Nizozemski istrage su potvrdili sva 4 puta isto, mi tamo nismo bili, ali Srbe i dalje stoje kod svoje “svedočenstvo”…jer poreć to više nemogu….a da nitko od naše odvjetnici ili ODO na to reagira, a bogami Olujić je za to znao jer ja sam osobno bilo kod njega, jer sam se htio ponuditi kao svjedok za M. Norac!

Ulog Canađana u Medak je svakako debelo upitno, pristran Srbima kao i cijeli U.N tada, i svakako bi trebalo sve od njih dobro pogledati pod povečalo!
Ulog U.N. u zarobljavanje Johan Tildera je također poznato, kada je U.N. dozvoljavao da četnici zarobe Johan u zaštićenoj zone od U.N.a u Lički Osik, proljeća ’94g.
Slučajno znam dosta o tome, jer sam bio tada u 9-GMTBR Vukovi sa Johanom.

Čak sam pozvan bilo da svjedočim o tome, da je taj tzv “iskaz” od Johan u Srpsko zarobljeništvo potvrđujem kao istinito…mislim…?
Ja sam to kategorički odbio, jer Genevska Konvencija, čije je i Hrvatska popisnica,  je jače od naše zakone……

Međunarodni ili narodni, na obje nivo-e sustavno se ide kontra istina, izjednačavanje žrtva sa agresor, sustavno maltretiranje Braniteljski populacije (jer svaki istraga nas uznemiravaju) i vrijeđanje Domovisnkog Rata i naša junastvo…

Da su Njemaca tako sudili poslje drugi svjetski rat, još nebi bili gotovo tamo, kao i ovdje…jer između vrijeme smo eto skoro 20 godina dalje…
Što su radili sve tih silne godine, čovjek se pita….spremili spise protiv nas?
I gdje su tih državne organe koje su trebali spriječavat, ili sankcionirati tih navodne kaznene djele bili tada dok smo mi ratovali….a plaće za to primili?

Ako nas treba suditi gospode, može…absolutno nemam ništa protiv, ali poslje agresor svakako, i temeljem naše dokumentacija a ne od oni koje su htjeli osvajati Hrvatska i ubili toliko ljude usput jer su bili Hrvati…branili svoje!

Izgubljeni smo ratnici…

Raymond van der Linden.

Odgovori

Skip to content