Šokantne tvrdnje Gordana Malića mogle bi dobrano uzdrmati Jutarnji list!

Politika i mediji – Moguće ‘klupko zla’: Šokantne tvrdnje Gordana Malića mogle bi dobrano uzdrmati Jutarnji list!

Šokantne tvrdnje bivšeg novinara Jutarnjeg lista, Gordana Malića, zapravo optužbe na račun aktualnog predsjednika, Ive Josipovića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, Mladena Bajića, te bivšeg gazde Jutarnjeg lista, Ninoslava Pavića, izazvale su zgražanje i nevjericu u hrvatskoj javnosti, barem u onom dijelu javnosti koja je upoznata s njegovim tvrdnjama i optužbama u TV Bujici, urednika i voditelja Velimira Bujanca.

Naravno, posve očekivano režimski bilten, kojeg se to najviše tiče, Jutarnji list, ignorirao je zastrašujuće tvrdnje novinara koji je nekoć bio zaštitnik znak epehazijske batine. Malićeve tvrdnje, koji vrlo dobro poznaje način na koji funkcionira za neke zloglasno društvo iz Jutarnjeg lista, škvadra jednim dijelom manipulatora i osuđenih lažljivaca, itekako su uzdrmale tiskovinu koja jedinu nadu polaže u pobjedu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima kako se moguće klupko zla ne bi nastavilo dalje odmatati i kako netko naposljetku ne bi završio u zatvoru. Nakon onakvih optužbi koje je Malić sinoć izrekao, a o čemu smo pisali i ne mislimo se na ovom mjestu ponavljati, nikako se sustav ne može praviti ‘grbav’, nekakve se istrage moraju pokrenuti.

Naime, ako su tvrdnje Gordana Malića samo polovično istinite onda mi doista razbojničku družinu imamo u hrvatskim institucijama i u jednom dijelu medija. Dakako, nismo skloni nikome vjerovati na riječ, to je posao za one koji se bave mogućim kriminalom.

Analogno tome, nikoga ne čudi novi pokušaj manipulacije od strane skandalozne novinarke, bivše Sanaderove medijske suučesnice, Jelene Lovrić, koja je svojedobno zvala ubojice na hrvatske branitelje ( JNA, PREMA TVRDNJI MIROSLAVA LAZANSKOG ) da bi danas te branitelje branila od HDZ-a. Činjenica da Jelena Lovrić nije procesuirana dovoljno govori o državi u kojoj danas živimo. U trenutku dok se Hrvatska nalazi pred agresijom zvati agresora koji ionako dolazi je zapravo poziv na terorizam. Pokušajte zamislite Francusku i neku novinarku u Francuskoj koja bi pozivala teroriste da sruše legalnu francusku vlast i uvedu malo reda u toj državi potresenoj zločinačkim udarima terorista.

Profesor Slaven Letica, koji također, kao iskusni politički analitičar, zna na koji način funkcionira hrvatska političko-medijska kaljuža, tvrdi da je život istraživačkom novinaru Gordanu Maliću ugrožen ukoliko je samo trideset posto onoga što je Malić rekao istina. Podsjetimo, Malić je direktno optužio Mladena Bajića, Ivu Josipovića, oronulog Ninoslava Pavića za udruživanje s ciljem uništenja hrvatske desnice. Kad bi to bilo istinito ne bismo više govorili ‘samo’ o kriminalu nego i o pokušaju puzajućeg

državnog udara te veleizdaji. Nije Nino Pavić sam pisao tekstove u Jutarnjem listu.

Da je Jutarnji list odavno u službi Ive Josipovića vidljivo je iz svih njihovih članaka posvećenih predsjedničkim izborima. Naime, za njih je Milijan Brkić zapravo Vaso, kao što je nekoć, dok nije opravdano najurena iz HDZ-a, Jadranka Kosor bila ‘Jaca’, sad kad bi netko opakom ovršitelju, Marijanu Hanžekoviću, dao nadimak ‘Zajebanko’, da li bi se navodno ugledni odvjetnik, koji također bojišta tijekom devedesetih nije vidio, kao ni njegov prethodnik, posrnuli tajkun, Nino Pavić, bunio, ili bi pristao biti ‘Zajebanko’? Sjećate li se na koji je način Jutarnji list uoči prvog kruga predsjedničkih izbora podmetnuo lažni Jaguar Ivanu Viliboru Sinčiću?

Kažu da se radi o čovjeku džentlmenskih manira, da je riječ o čovjeku koji je u svoje vrijeme živio playboyjevski, no, zar playboyi nisu nešto poput Jamesa Bonda? Danny de Vito nikada nije igrao playboya! Šalu i trivijalnost na stranu, nije vrijeme za humor, vrijeme je da se u Hrvatskoj krene s odlučnim obračunom protiv kriminala, odnosno, vrijeme je da institucije, kako se to uvijeno govori u Hrvatskoj, napokon počnu raditi svoj posao, no, ne selektivno, kao što se to, barem je takav dojam u javnosti, do sada događalo. Zašto se u Hrvatskoj uvijek mora čekati pad nekog političara pa da on postane zanimljiv institucijama pravne države? Milan Bandić uhićen je kao gradonačelnik Zagreba, no, nakon što godinama nije u milosti partije, iako se o Bandićevim aferama pisalo ‘stoljećima’.

Da se, kada su Malićeve izjave u pitanju, radi o potencijalnim kaznenim djelima tvrdi i HDZ-ovac, Gordan Jandroković. Jandroković smatra da su hrvatske institucije zloupotrebljene ako je istina ono što Malić tvrdi, i to zloupotrebljene zbog političkih obračuna, dakle, Jandroković smatra da je u središtu djelovanja gospodina Josipovića u ovome mandatu bio pokušaj da se uništi Hrvatska demokratska zajednica kao stožerna hrvatska stranka kako bi Hrvatska ‘u potpunosti pocrvenila’, Kako je svojedobno i obećao Josipović, koga profesor Tomac naziva i ‘vukom u janjećoj koži.’

Izvor: portaloko.hr

Odgovori

Skip to content