Oppenheim: Banke koje smo prodali strancima ne žele financirati Hrvatska poduzeća u inozemstvu

DIREKTOR INGRE OTVORENO O FINANCIJSKOM ROPSTVU
Na prste jedne ruke možete nabrojati garancije koje su hrvatske banke u stranom vlasništvu izdale hrvatskim tvrtkama za nastup u inozemstvu’, tvrdi Oppenheim.

 

 
Photo: Pixsell |
Igor Oppenheim na čelu je Ingre, tvrtke koja u posljednje četiri godine proživljava možda najteže razdoblje u svojoj prilično dugoj i uspješnoj povijesti. Nemogućnost iskupa trezorskih zapisa, veliki dugovi i prave sapunice oko primopredaje objekata, kao što su Arena ili Klinika za tumore, gurnuli su tvrtku u središte svih problema građevinskog sektora, koji se posljednje četiri godine našao na koljenima.

Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, za Business.hr progovorio je o bankarima koji tvrtki koče projekte

Oppenheim je ogorčen na strane poslovne banke u Hrvatskoj za koje kaže da ne žele financirati gospodarstvo nego isključivo stanovništvo.

– One nisu spremne pratiti gospodarstvo i poslove u inozemstvu. Na prste jedne ruke možete nabrojati garancije koje su hrvatske banke u stranom vlasništvu izdale hrvatskim tvrtkama za nastup u inozemstvu, tvrdi Oppenheim.

Prema njegovom mišljenju, nikakvog pomaka neće biti ako se HBOR ne ojača dovoljno da bi napokon postao prava izvozna banka.

Autor: D.G.|dnevno.hr

Odgovori

Skip to content