Ovo nije vijest o Super Bowlu, to je viest o Giants’ Hrvatu

Ovo na slici je David Diehl. Otac mu je Nijemac a majka Hrvatica (Lovreć, Dalmacija, HR). Prije nekoliko trenutaka je s New York Giantsima dobio američki Super Bowl. Na ruci ima tetovažu hrvatskog grba i riječ “NEUNIŠTIV”. Evo dragi Hrvati, koliko ljubavi jedan mladi čovjek upućuje Hrvatskoj – nama, u trenutku kad cijeli svijet gleda na njega, da cijeli svijet vidi – koliko voli svoju Hrvatsku. Ovo što David nosi u srcu jedino je rješenje za Hrvatsku. Mi ga također pozdravljamo od srca! Molimo se da svi budemo tako neuništivi kao David.

David Diehl (Chicago, Illinois, 15. rujna 1980.) je igrač NFL kluba New York Giants hrvatsko-njemačkog porijekla. Svoju ljubav prema svojoj pradomovini iskazao je tako što je istetovirao veliki hrvatski grb na lijevoj nadlaktici.

Profesionalnu karijeru je započeo 2003. godine kada je kao 25. pick izabran u 5. krugu NFL drafta ukupno 160 izbor. U svojoj premijernoj sezoni igrao je u svih 16 utakmica kao desni bek, a pokazao je svestranost igrajući na više pozicija u napadačkoj liniji.

Sa svojim timom osvojio je Super Bowl 2008. U finalu su Giantsi savladali, u sezoni nepobjedive, New England Patriotse, za što je dosta zaslužan bio i David.

hu-benedikt.hr

Interview za Croatian Cronicle pročitajte ovdje:

http://www.croatianhistory.net/etf/diehl.html

Odgovori

Skip to content