Nakon napada gay aktivista pizzeria dobila ogromne donacije

Pizzeria „Memories“ dobila ogromne donacije i nove klijente nakon napada gay aktivista

Nevjerojatne stvari događaju se u konzervativnijim američkim državama u kojima je posredstvom sudskog aktivizma ozakonjen gay „brak“, suprotno uvjerenjima većine građana. Kršćani i druge osobe konzervativnog svjetonazora trpe progone zbog toga što javno brane svoja uvjerenja. Pizzeria „Memories“ u malog gradu na sjeveru Indiane možda nikada više ne bi nastavila s radom da veliki dio javnosti nije stao na stranu vlasnika vidjevši da primaju prijetnje smrću zbog organiziranog progona od strane pomahnitalih LGBT aktivista. U SAD-u su mnogi progledali od kada je postalo jasno da LGBT pokret sve više poprima fašistička obilježja i prerasta u totalitarizam. Za ilustraciju, liberalni novinski portal Salon.com objavio je na svom službenom Twitter profilu upravo ono što vidite na slici nakon što su vlasnici pizzerije počeli dobivati prijetnje smrću i prijetnje da će im se zapaliti restoran.

8e43e7f1-2d8d-32d7-38d7-5ffafa40cd29_salon.com gnjusni tweet

Pizzeria „Memories“ u vlasništvu kršćanske obitelji O’Connor u gradiću Walkerton na sjeveru američke države Indiane našla se nedavno u središtu medijske pozornosti jer vlasnici trpe žestoki progon od strane LGBT aktivista i primaju prijetnje smrću. Većinom se sve događalo tijekom Velikog tjedna i Uskršnjih blagdana. Pod napadom liberalnog dijela američke javnosti još prije vlasnika pizzerije našao se guverner Indiane Mike Pence koji je potpisao zakon kojim se jamče vjerske slobode, tzv. RFRA (Religious Freedom Restoration Act). Zakon bi trebao zaštititi vlasnike tvrtki i obrtnike od ozakonjenja gay „braka“ u toj državi dajući im mogućnost da se pozovu na svoja vjerska uvjerenja kod privatnih tužbi.

LGBT zajednica odmah se podigla na noge i osudila zakon tvrdeći da se njime legalizira diskriminacija prema LGBT osobama. Zbog organizirane protukampanje LGBT akvista, srednjestrujaških medija i nekih poznatih osoba poput Stephena Kinga i Miley Cyrus koje su se priključile kampanji LGBT udruga, guverner je zatražio da se u zakon unese amandman kojim se pojašnjava da tvrtke i obrti ne smiju uskratiti svoje usluge LGBT osobama.

Kćer vlasnika pizzerie „Memories“, Crystal O’Connor izazvala je bijes aktivista na internetu i društvenim mrežama kada je istupila u javnost pozdravljajući donošenje zakona budući da kao kršćani članovi njene obitelji ne podržavaju gay „brak“ te zbog toga ne bi mogli isporučivati usluge za gay vjenčanja. Iako se radilo o odgovoru na hipotetsko pitanje, budući da pizzeria nikada nije pružala usluge niti za heteroseksualna vjenčanja, vlasnici su se našli pod žestokim udarom dijela javnosti. Njihove službene stranice na društvenim mrežama bile su preplavljene uvredljivim komentarima i prijetnjama smrću, a muškarac koji je zaposlen kao trener u jednoj američkoj srednjoj školi nalazi se trenutno pod policijskom istragom i suspenzijom jer je na Twitteru izjavio da će zapaliti njihov restoran te pozivao druge da mu se pridruže.

Budući da članovi obitelji O’Connor također primaju i uznemirujuće telefonske pozive od kada su dali podršku zakonu, bili su prisiljeni zatvoriti restoran izjavivši da ne znaju da li će ikada ponovno otvoriti jer se boje za vlastitu sigurnost. „Mi smo, zapravo, prisiljeni da se skrivamo“, rekla je Crystal.

„Vrlo smo povrijeđeni i zbunjeni jer smo samo ustali u obranu naših uvjerenja,” rekla je. „Mediji su sve prenapuhali i lažu da smo rekli nešto što nismo. Rekli smo da ćemo rado poslužiti svakoga tko uđe u naš restoran, ali ne odobravamo gay „vjenčanja“ niti bismo mogli sudjelovati u organizaciji istih budući da se to kosi s našim vjerskim uvjerenjima.”

U rekordnom roku (u 48 sati!) za vlasnike pizzerije u malom gradu u Indiani prikupljene su širom Amerike donacije u iznosu od 842,387 američkih dolara od 29,160 dobrovoljnih donatora, čime su organizatori ove dobrotvorne akcije daleko premašili svoj cilj od 200,000 dolara te je akcija zaustavljena još prošle subote. Zahvaljući tolikoj podršci vlasnici su se ovog četvrtka, nakon osam dana stanke, okuražili na otvaranje restorana. Pizzeria je odmah bila prepuna njihovih prijatelja i stalnih gostiju, ali i mnogo novih gostiju koji su došli izraziti potporu vlasnicima kao i slobodi vjeroispovjesti. Vlasnici će dio novaca koji je prikupljen kako bi njihova pizzeria nastavila s radom donirati u dobrotvorne svrhe.

Istospolni „brak“ ozakonjen je u Indiani prošle godine unatoč tome što je u zakonima ove države brak bio rezerviran samo za muško-ženske parove. Zakon iz 1997. godine zabranjivao je priznavanje istospolnih „brakova“ sklopljenih u drugim državama. Na američkom okružnom sudu Južnog okruga Indiane prošle je godine srušena takva zabrana što je nakon žalbenog postupka dovelo do lezalizacije gay „braka“ u listopadu. Do lipnja 2013. godine istospolni „brak“ bio je legalan u 12 američkih saveznih država, dok ga je danas moguće sklopiti u njih 37. Federalni zakon DOMA (Defense of Marriage Act), po kojem je svaka pojedina američka država bila zaštićena od priznavanja zakona o braku koji su na snazi u drugim saveznim državama, u bitnoj je mjeri poljuljan i proglašen neustavnim posredstvom sudskog aktivizma. Naročito nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a iz lipnja 2013. u slučaju Windsor, zabrane istospolnog „braka“ koje su imale mnoge američke države u svojim ustavima proglašene su neustavnima u 27 država, što je u njima dovelo do legalizacije istospolnog „braka“.

Izvor: IndyStar, Huffington Post, The Blaze, Daily Mail, zdravstvneiodgoj.com

Odgovori

Skip to content