Kolinda: Premijerovo ponašanje je nezamislivo u normalnim državama

Ili mu je osobna sujeta priječila da normalno i odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti ili gospodin Milanović zapravo nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore

Predsjednica Republike obratila se novinarima nakon što premijer Zoran Milanović niti itko iz SDP-a nije došao na sastanak na Pantovčaku u 9 sati.
“Htjela bih vas izvijestiti da gospodin Milanović nije došao na jutros zakazani sastanak u 9 sati. Čekala sam sve do sada. Gospodina Milanovića pozvala sam odmah prvoga dana po stupanju na dužnost predsjednice Republike kao predsjednika Vlade, a danas sam ga pozvala i kao predsjednika SDP-a. Međutim, evo, on nije došao, niti je itko iz Vlade ili od njegovih suradnika nazvao, ispričao se ili pak zatražio neki drugi termin. Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim, civliziranim i uljuđenim državama, da se uopće ne odaziva pozivu predsjednice ili predsjednika Republike, sasvim je nezamislivo”, rekla je Grabar-Kitarović.

Dodala je da time premijer dovodi u pitanje institucije države kao i volju građana.

“Što se tiče razloga nedolaska, ja mogu samo zamisliti ili da mu je osobna sujeta priječila da normalno i odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti ili da gospodin Milanović zapravo nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore. Žalosno je da ćemo kao država uskoro iz Bruxellesa ponovno slušati ocjene o vrlo lošem gospodarskom stanju u državi, a da mi međusobno nismo u stanju o tome razgovarati i zajednički tražiti izlazak iz krize jer to je jedina motivacija zašto želim razgovarati s njime, kao i drugim dionicima političkog procesa, političkim strankama, ali i poslodavcima, sindikatima i drugima. Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne obnašati odgovorno dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima Hrvatske. A svim našim građanima Hrvatske poručujem da ću i dalje raditi u njihovom interesu kao predsjednica svih građana, da ću i dalje brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju i da nikome, ni jednom pojedincu, neću dopustiti da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavno-pravni poredak Hrvatske i smjer, pravac u kojem država ide. Ja vjerujem u ovu zemlju, ja vjerujem u sve građane, ja vjerujem da Hrvatska može i mora bolje”, rekla je predsjednica.

Grabar-Kitarović nakon toga je novinarima dodala da je čeka sastanak s Tomislavom Karamarkom, koji je počeo u 10 sati.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content