Dujmović: Jovanoviću je ustašluk sve što ne slavi Jugoslaviju

U Kninu je bilo veličanstveno. Jovanović želi pogrdnim izrazom poistovjetiti iskreno domoljublje s nekadašnjim izrazima neprihvatljivog totalitarizma

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović u petak je na pressici u Puli komentirao 20. obljetnicu Oluje u Kninu, tvrdeći da je proslava pokazala “da HDZ nudi kaotičnu, nacionalističku, netolerantnu Hrvatsku punu prijetnji građanima koji ne misle poput Glogoškog, Rojsa, Brkića ili Karamarka”.

Ministar poduzetništva Gordan Maras otpužio je HDZ da “koristi sitne strasti kako bi sebi pomogao” jer nisu reagirali na sramotne povike u Kninu na proslavi Oluje.

Proslavi u Kninu pristustvovao je novinar i publicist Tihomir Dujmović, koji je za portal direktno.hr komentirao ozračje i navode SDP-ovaca.

Kaže da je proslava bila “veličanstvena u svakom smislu”.

“Vojna akcija Oluja je bila “čista kao suza” kao što tvrdi predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, bio sam tamo i vidio tu veličanstvenost. Sve drugo pokušaj je manipulacije i relativiziranje hrvatske povijesti”, rekao je Dujmović.

Kao Jovanovićev problem s Olujom i razlog zašto je za njega to ustašluk, Dujmović navodi činjenicu da sve što nije u slavu bivše Jugoslavije ili današnje regije s velikim “R”. Bivši ministar Jovanović za Dujmovića je za sva vremena politički difamiran, nakon događaja na dupkom punom stadionu u Beogradu za vrijeme utakmice Hrvatska – Srbija, kada je rekao da nije vidio da je zapaljena hrvatska zastava. Publicist postavlja pitanje: “Po čemu je uopće gospodin Jovanović relevantan da se njegove riječi komentira?”

“Ako je njega zasmetalo nekoliko ljudi koji zagovaraju režim, sustav ili vrednote koje Hrvatska osuđuje, to mu ne daje za pravo da proslavu Oluje proglašava ovim pridjevima. Za ljude njegove ideološke svijesti sve ono što ne jača bivšu Jugoslaviju ili regiju sa velikim “R” drugo je ime za ustaštvo”. ističe Tihomir Dujmović za direktno.hr.

Po Dujmovićevom mišljenju, najveći se dio Hrvatske ne slaže sa stajalištem bivšeg ministra Jovanovića te on zapravo radi jednu ogromnu štetu i želi pogrdnim izrazom poistovjetiti današnje izraze iskrenog domoljublja s nekadašnjim izrazima neprihvatljivog totalitarizma.

“Bivšem ministru Jovanoviću i trenutnom gradonačelniku grada Rijeke Obersnelu bi trebalo postaviti pitanje kako je moguće da Rijeka kao grad, u kojem su na vlasti više od 70 godina bivši komunisti, nikada nije dostojno proslavila Oluju, kao što su, primjerice, oni i njihovi prethodnici obilježili datume u kojemu se slavio nastanak Jugoslavije”, zaključuje Dujmović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content