NOVI VAL NASILJA ZAHVATIO SAD Potpuni kaos u Fergusonu, u cijelom St. Louisu proglašeno izvanredno stanje!

FERGUSON – Najmanje devet osoba uhićeno je nakon što je netko bacio bocu smrznute vode na policajce tijekom demonstracija u Fergusonu. Oko 22:15 sati prema lokalnom vremenu, grupa prosvjednika privremeno je blokirala prometnicu West Florissant i kada su se vlasti aktivirale, tvrde, netko je bacio bocu na njih.

Iako je masa okupljenih bila bučna, riječ je bila o mirnom prosvjedu. Policija je priopćila kako je devet osoba završilo u pritvoru zbog opiranja ili ometanja pri uhićenju.

U okrugu St. Louis u ponedjeljak je proglašeno izvanredno stanje nakon što je mladić, optužen da je pucao na policajce, teško ranjen u nedjelju na kraju mimohoda u Fergusonu.

Jedan dužnosnik okruga je objasnio da je lokalna policija odmah preuzela vođenje policijskih akcija u gradu koji je dan ranije odavao počast Michaelu Brownu, mladom crncu kojeg je prije godinu dana ubio bijeli policajac. Osamnaestogodišnji mladić je optužen za pucnjavu na kraju mirnog okupljanja oko 300 osoba.

Tyrone Harris Jr. je optužen za pucnjavu i ranjavanje policajca, oružani napad i pucnjavu iz vozila, precizirala je policija okruga u priopćenju.

Teško ranjen u pucnjavi trojice policajaca, Harrisovo stanje je u ponedjeljak u bolnici bilo kritično te prolazi brojne operacije.

Muškarac koji se predstavio kao Harrisov otac, za News 4 je izjavio kako je njegov sin ‘bio na pogrešnom mjestu, u pogrešno vrijeme’ te da svjedoci incidenta tvrde kako je ‘bježao od pucnjave, a na kraju je policija njega ustrijelila’.

Ukoliko se oporavi, jamčevina će mu iznositi 250 tisuća dolara.

U pucnjavi niti jedan od četiri policajca nije ranjen, no posleni su na neplaćeni godišnji odmor.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content