Karamarko podnio tužbu protiv Manolića

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je tužbu protiv Josipa Manolića, zbog izjava kojim je predsjednika HDZ-a prozvao za navodnu suradnju s UDBA-om.

Karamarkov odvjetnik Veljko Miljević u izjavi medijima ističe da je tužbu protiv Manolića, u ime svog klijenta, podnio prije petnaestak dana:
-Na sudovima je vrijeme godišnjih odmora i osobno se ne bih žurio s podnošenjem tužbe, ali je Karamarko želio prekinuti nagađanja da najavljena tužba možda i neće biti podnesena – kazao je Miljević.

Dodao je kako je sporni Manolićev intervju objavljen 2. lipnja, te da se tužba, zbog propisanog tromjesečnog zakonskog roka, mogla čekati i početak rujna odnosno kraj godišnjih odmora.

Podsjetimo, nakon objave spornog Manolićevog intervjua, Tomislav Karamarko je istupe bivšeg OZNA-ša ocijenio lažima i klevetama, koje su plasirane u javnost “zbog političkih motiva i u predizborne svrhe”.

Karamarko je, najavljujući tužbu, izjavio kako su neki bivši djelatnici SDS-a, koji su ga operativno obrađivali spremni na sudu posvjedočiti da su Manolićeve optužbe na njegov račun lažne, te da je bio žrtva SDS-ove operativne akcije kodnog naziva “Trs”.

Bivši ravnatelj SZUP-a Smiljan Reljić u izjavi za medije također je potvrdio kako imena Tomislava Karamarka nema na popisu suradnika.

Analitičari vjeruju kako su konstrukcije bivšeg OZNA-ša Josipa Manolića u funkciji pokušaja zaustavljanja najavljenog procesa lustracije.

R.H./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content