Okrivljenik za NARUČENO UBOJSTVO DJECE može vidjeti spis, a obitelj – NE SMIJE!

Ništa nije pravno valjano u ovoj državi, jer pravni sustav – sudeći po krivotvorenim sudskim pečatima – niti ne postoji. Gospođa Šota treba podnijeti prijavu protiv djelatnice koja joj nije htjela dati uvid u spis pa će drugi put paziti što čini, ističe Jurčević.

Slavica Šota, akivistica riječkog Pokreta otpora za borbu protiv korucpije, još uvijek – 60 dana nakon što je podnijela kaznenu prijavu protiv jednog od načelnika riječke policije zbog sumnje da je naručio ubojstvo njezinih unuka – ne može dobiti uvid u svoj spis, iako bi po zakonu to morala moći dobiti.

”Nakon što je predmet prebačen iz Rijeke u Karlovac, došli smo u karlovačko Općinsko državno odvjetništvo da napokon vidimo spis. No, djelatnica nam nije htjela dati spis na uvid, iako okrivljenik može pogledati spis. Policijski djelatnik kojega smo prijavili da je pripremao ubojstvo naših unuka može, dakle, vidjeti u spisu sve što mi poduzimamo i sve dokumente koje prilažemo, ali mi u isto vrijeme nemamo pravo na isto to! Rekla sam državnoj odvjetnici da je to protuzakonito i da mi mora dati uvid, no ona je samo slegnula ramenima. Na kraju sam tražila službenu zabilježbu da nije htjela dati spis na uvid, premda ju zakon na to obvezuje. O svim tim skandaloznim činjenicama uskoro ćemo obavijestiti međunarodnu javnost i strane novinare, jer smo uvidjeli da hrvatski novinari, osim rijetkih iznimaka, neće ili ne smiju pisati istinu, pa čak ni kada je riječ o skandaloznim vijestima poput prijave policijskog načelnika za naručivanje ubojstva djece”, ističe Slavica Šota.

Dodaje potom da ju je u prostorijama karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva iznenadila činjenica da mnogi državni odvjetnici čitaju portal Dnevno, odnosno da su gotovo svi na računalu imali prikaz našeg teksta o lažnim sudskim pečatima i o lažnim pečatima Fine, otkriću Slavice Šote koje je, po njezinom mišljenju, i bilo razlog naručivanja ubojstva njezinih unuka (o čemu je Dnevno pisao u tekstu ‘Zašto svi prešućuju tvrdnje da je POLICIJSKI NAČELNIK NARUČIO UBOJSTVO DJECE?!‘).

”Samo da znate da vas državni odvjetnici itekako čitaju i prate”, javila nam je Šota na kraju razgovora.

Dr. Josip Jurčević, član Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta koji je najavio da će i etičko sudište raspravljati o skandaloznoj činjenici da su gotovo svi pečati hrvatskih sudova krivotvoreni, ističe da Državno odvjetništvo mora dati uvid u spis stranci u postupku koja ga zatraži.

”Ništa nije pravno valjano u ovoj državi, jer pravni sustav – sudeći po krivotvorenim sudskim pečatima – niti ne postoji. No, baš zato je nužno u ovakvim situacijama uporno ustrajavati na zakonitosti. Gospođa Šota treba podnijeti kaznenu prijavu protiv djelatnice koja joj nije htjela dati uvid u spis. Kada bi to učinila, onda bi državna odvjetnica postupila po zakonu. Zna ona dobro da državni službenici ne smiju postupiti protuzakonito, bez obzira na to što joj nadređeni naređuje. Zato uvijek treba tužbom ili kaznenom prijavom ići na pojedinca, a ne na instituciju. Tek tada padaju barijere, jer se službenici prestraše pa odjednom poštuju zakon. Dotičnu službenicu trebala bi i tužiti po zakonu o diskriminaciji, jer okrivljeniku daje uvid u spis, a obitelji Šota ne daje”, zaključuje dr. Josip Jurčević, koji je ranije istaknuo da je Šotino otkriće da svi suci koriste krivotvorene pečate nešto najstrašnije što je dosad čuo te da to znači da Hrvatska država pravno ni ne postoji, budući da se sve sudske presude – zbog nevažećih pečata – mogu srušiti jer su pravno nevažeće.

Autor: Damir Kramarić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content