U njemačkim biskupijama ‘vjenčane’ lezbijke mogu voditi i crkvene vrtiće

Najave da Crkva mora mijenjati svoja stajališta prema homoseksualcima, mijenjati jezik koji upotrebljava, te im nuditi ‘dobrodošlicu’ u Crkvu – sve teme o kojima će se nažalost raspravljati i na nadolazećoj Sinodi o obitelji, Crkva u Njemačkoj već uveliko primjenjuje u praksi.

Zato baš i ne iznenađuju previše ova vijest koja stiže sa stranica LifeSiteNews-a:

Kardinal Reinhard Marx, nadbiskup Münchena, pristao je provesti Novi zakon o radu za Crkvu odobren od strane Njemačke biskupske konferencije krajem travnja ove godine. Nova pravila drastično liberaliziraju disciplinske propise Katoličke crkve u Njemačkoj jer po prijašnjem zakonu zaposlenici Crkve koji ne žive u skladu s moralnim naukom Crkve mogli su biti zamoljeni da napuste svoje položaje u crkvenim institucijama.

Službena internet stranica Njemačke biskupske konferencije katholisch.de je već izvijestila o prvom slučaju gdje je prakticirajućem homoseksualcu dopušteno ostati na svom položaju u instituciji Katoličke crkve unatoč besramnom i javnom kršenju moralnog zakona Crkve.

Žena koje je u Bavarskoj vodila Caritasov vrtić je, prema sada već starom pravilniku, prošlog travnja zamoljena da odstupi sa položaja zbog svoje najave da će se “vjenčati” s drugom ženom. Odluka, prema izjavi vlč. Hansa Lindenbergera, voditelja Caritasa u Münchenu je sada ukinuta.

Ali dokaz da ni u Njemačkoj nije baš sve izgubljeno pokazuje nam stav tri ‘odmetnuta’ biskupa:

Tri biskupa, Stefan Oster, Rudolf Vorderholzer i Gregor Hanke, su ipak odlučili da neće provesti novi crkveni pravilnik u svojim biskupijama.

Biskup Stefan Oster iz Passau objasnio je svoje stajalište ovako: zar crkvene institucije neće samo još više izgubiti svoj katolički identitet s novim propisima? Hoće li službe na kojima izvana piše “katolički” imati ikakvu vjeru iznutra?- upitao se biskup. Jesu li osobe koje tamo rade zbog kršćanskog uvjerenja ili samo zbog stručne i ekonomske isplativosti? Biskup je onda upozorio na samo-nametnutu sekularizaciju Crkve.

No nije mu lako.

Zbog ovakvog stava biskup Oster se našao na udaru svećenika iz svoje biskupije. Tako je dvadeset liberalnih svećenika u biskupiji već objavilo javno pismo tražeći od biskupa da popusti i prihvati nova pravila.

Izvor: quovadiscroatia.com

Odgovori

Skip to content