TwitterFacebookPinterestGoogle+

ISTUP PAPINA DRŽAVNOG TAJNIKA: Svi sinodski oci jedinstveni su u zastupanju kršćanskog nauka o braku

  • Written by:

Svi biskupi koji će sudjelovati na nadolazećoj Sinodi slažu se oko „zastupanja kršćanske doktrine o braku, temeljene na Isusovom učenju“, rekao je kardinal Pietro Parolin, Papin državni tajnik prilikom intervjua belgijskom kršćanskom tjedniku Tertio, prenosi Catholic Herald.

„Točno je kako određeni pastiri Crkve mogu imati različito mišljenje o pojedinom pastoralnom slučaju, ali to zapravo pokazuje da je Crkva živa institucija“, dodavši „Papina prisutnost je garancija svima i štit vjere“.

Također je izjavio: „Povrh toga, svi se slažemo oko biti: potrebno je s hrabrošću proklamirati kršćansku doktrinu o braku, temeljenu na Isusovom učenju te istodobno vidati rane onima koju su pogriješili te zbog toga pate. Sinoda je mjesto za raspravu o različitostima, ali nema ovlasti donositi odluke. Ona je sazvana kako bi ponudila vodstvo te dala prijedloge Svetom Ocu koji je garancija jedinstva Crkve.“

Za kraj je naglasio kako je Vatikan „duboko zabrinut oko situacije na Bliskom istoku“, osobito u vezi tamošnjih kršćana.

„Cijela Crkva ima odgovornost podržati našu kršćansku braću i sestre koji žive na Bliskom istoku molitvom i svakom drugom pomoći, te ih ohrabriti u nastojanju da budu značajna prisutnost na dobro svima.“

Catholic Herald | Bitno.net

Komentari