NEVJEROJATNI PROPUSTI: Orban razočaran brojnim propustima koje je učinila Hrvatska!

MAĐARSKA GRADI ZID PREMA HRVATSKOJ: Orban razočaran brojnim propustima koje je učinila Hrvatska! – Hrvatska neorganiziranost rezultirala je nekontroliranim priljevom ilegalnih imigranata na teritorij Republike Hrvatske te je to natjeralo Mađarsku da poduzme dodatne mjere za zaštitu granice sa Hrvatskom

Mađarski premijer Viktor Orban u srijedu je razgovarao s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i obavijestio ga o početku građevinskih radova uzduž kopnenog dijela mađarsko-hrvatske granice. Cilj je podizanje prvo žičane, a zatim i zidne pregrade koja će onemogućiti neovlašteni prelazak mađarske državne granice, piše sputniknews.com.

Premijer Orban izrazio je duboku razočaranost brojnim propustima koje je Hrvatska učinila u odnosu na svoje obaveze štićenja vanjske granice Europske unije prema Srbiji, piše mađarska novinska agencija MTA. pozivajući se na priopćenje Ureda mađarskog premjera. Hrvatska neorganiziranost rezultirala je nekontroliranim priljevom ilegalnih imigranata na teritorij Republike Hrvatske te je to natjeralo Mađarsku da poduzme dodatne mjere za zaštitu granice sa Hrvatskom, koja je ujedno i vanjska granica Schegenske zone, smatra Orban.

Vlada u Budimpešti izražava žaljenje što je bila prisiljena poduzeti ovaj potez te se nada da on neće izazvati dodatne negativne posljedice u političkim odnosima dviju susjednih i prijateljskih država.

Autor: M. Marić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content