Kulić: Iza eura ne stoji niti jedna država, Nijemci već tiskaju marke

EKONOMSITI SUMNJAJU U OPSTANAK EU
Profesor Slavko Kulić vjeruje da bi eventualno ostvarenje njemačko-francuskog plana vodilo ne samo podjeli, nego nestanku EU-a kao projekta moćnih.

 

Dok Nijemci i Francuzi zagovaraju osnivanje ‘mini eurokluba’ u kojem bi bili oni najbogatiji, čelnik vijeća europskih ministara financija Jean-Claude Juncker otklonio je svako rješenje dužničke krize koje bi podijelilo Europsku uniju.

No Nijemci i Francuzi su uporni, navodno se već tiskaju njemačke marke. To kod Engleza dovodi do straha, pa već razrađuju sve moguće scenarije u slučaju raspada eurozone i mogućih nemira diljem Europe.

Ekonomist Slavko Kulić iz Zagreba vjeruje da bi eventualno ostvarenje njemačko-francuskog plana vodilo ne samo podjeli, nego nestanku EU-a kao projekta moćnih.

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a Kulić je istaknuo kako euro nije prava valuta jer iza njega ne stoji niti jedna država. Kaže kako samo 0,4 posto novca koji je trenutačno u opticaju u svijetu ima pokriće u zlatu.

Ističe kako će sigurno doći do inflacije kroz devalvaciju eura, a kako je kuna vezana uz euro, smatra da će se kriza preliti i na našu zemlju.

Kulić zaključuje da smo se izgubili u potrošnji, a zaboravili na proizvodnju. To se mora promijeniti, kaže, jer takav svijet ne može opstati.

* Autor: D.G.|

Odgovori

Skip to content