Split: Otvaranje XIX Dana Matice hrvatske

U dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, su jučer, 15. studenoga, u 18.30 sati, počeli XIX Dani Matice hrvatske.

S radošću Vas obaviještavamo da je izdavačka kuća „Sveta glazba d.d.” iz Zagreba realizirala novi znanstveno obrazovni film Stella maris Dalmacije III. dio (štovanje Bogorodice u Zadarskoj nadbiskupiji) šesti po redu u ciklusu Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine”, koji će publika moći kupiti s popustom na prigodnim DVD-snimkama, propćili su organizatori.

O filmu i Projektu (ukupno 14 filmova) govorit će dr. don Mladen Parlov, Mario Mimica i voditeljica projekta, scenaristica i redateljica dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek.

Program XIX. Ogranka Matice hrvatske Split

15. studenoga, utorak

U 18:30 sati u dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 19, prikazat će se novi znanstveno obrazovni film  Stella maris Dalmacije, III. dio (štovanje Bogorodice u Zadarskoj nadbiskupiji) šesti po redu u ciklusu “Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine”, koji će publika moći kupiti s popustom na prigodnim DVD-snimkama. O filmu i Projektu (ukupno 14 filmova) govorit će dr. don Mladen Parlov, Mario Mimica i voditeljica projekta, scenaristica i redateljica dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek

18. studenoga, petak

Prema već ustaljenoj tradiciji, prema zamisli gospođe Vini Rakić, po trinaesti put palit ćemo svijeće od 17:30 sati, uzduž Vukovarske ulice, na spomen vukovarskih branitelja i svih vukovarskih stradalnika. Istodobno će se u sustolnoj crkvi Sv. Petra, Stepinćeva 1. moliti Krunica, a u 18.15 sati započet će sv. Misa zadušnica za sve pokojne branitelje i domoljubne Hrvate.  Ovaj događaj nazivamo I u mom gradu Vukovar svijetli, kojeg Ogranak Matice hrvatske Split priređuje s udrugom Homo homini homo. Posebno pozivamo nastavnike škola i sveučilišta neka potaknu mladež Splita da se pridruže ovom plemenitom zajedništvu kršćanske sućuti i zahvalnosti.

21. studenoga, ponedjeljak

U 19:00 sati u dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 19, predstavljanje knjige Damira Borovčaka: Vjera u sjeni politike – 4. knjiga, posljednja je u nizu istog naslova kao i emisije na valovima RADIO MARIJE.

Knjiga zaokružuje cjelinu od 100 emisija. Predstavljanje knjige biti će popraćeno video projekcijama.

22. studenoga, utorak

U 19:00 sati – Cecilijanski koncert u crkvi Svetog Dominika u Splitu.

23. studenoga, srijeda

U  19:30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja, predstavljanje knjige dr. Tomislava Đurasovića: Svjedok olovnih vremena, u izdanju Zirala, Mostar.

«… Dvadesetak godina života provedoh u bivšoj državi, tamnici moga naroda, dvadeset godina u tuđini, željan moga naroda, a evo, poslije 20-godišnje punoljetnosti države Hrvatske obznanjujem ovu knjigu mome narodu…», piše dr. Tomislav Đurasović u svojoj knjizi.

24. studenoga, četvrtak

U 19:30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja, predstavljanje dviju novih knjiga u izdanju OMH Split, autora prof. dr. Ivana Vujevića: U spoznaji  sebe i  Franjo Tuđman.

25. studenoga, petak

U 18:00 sati u dvorani OMH Split, Marmontova 1/II, predstavljanje djelatnosti kulturne udruge Trtajun iz Dola na Hvaru, te njihovog istoimenog časopisa i dviju knjiga u izdanju OMH Split: Zorislav Posinković: Kako se živilo pri i druge gošnice i Francisa W. Cartera: Analiza dolskih kućanstava – neki preliminarni uvidi.

28. studenoga, ponedjeljak

U 19:00 sati u dvorani OMH Split, Marmontova 1/II, predstavljanje nove knjige u izdanju OMH Split, autorice Zorice Zuki-Krč: Sjećanje duše. Sudjeluju doc. dr. Hicela Ivon, prof. dr. Ivan Bošković, glumica Silvana Stanić i autorica.

29. studenoga, utorak

U 19:00 sati u dvorani OMH Split, Marmontova 1/II, predstavljanje nove knjige poezije u izdanju OMH Split, autora Ljube Šperkova: S južne strane podneva.

30. studenoga, srijeda

U 19:00 sati u dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 19, predstavljanje knjige slikara i publicista Davora Runtića: Vukovar i istočno bojište – knjiga treća.

1. prosinca, četvrtak

U 19:00 sati u dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 19, predstavljanje nove knjige u izdanju OMH Split, autorice Dragice Zeljko-Selak: Vr´dolska žeđa.

2. prosinca, petak

U 19:30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja, predstavljanje knjige OMH Split, autora dr. Mije Milasa: Asanaginičina domovina.

Odgovori

Skip to content