11. MOLITVENI TJEDAN – KRIŽNA POSTAJA – ČETVRTAK, 24. – 30. X. 2011.

MOLITVENI LANAC BL. ALOJZIJA STEPINCA ZA DOMOVINU
(Redovita zajednička molitva u 21.00 sat – pola sata molitve.
Za odvažnije i otpornije – dodatno POLA sata klanjanja, ukupno JEDAN sat !)

 

Poslanica Rimljanima 8

31Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? 32Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? 33Tko će optužiti izabranike Božje? Bog opravdava! 34Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, on je i zdesna Bogu – on se baš zauzima za nas! 35Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? 36Kao što je pisano: Poradi tebe ubijaju nas dan za danom i mi smo im ko ovce za klanje. 37U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. 38Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile,

Psalam 109

21A ti, Jahve, Gospode, rad imena svog zauzmi se za me,
spasi me jer je dobrostiva ljubav tvoja!
22Jer bijedan sam i ubog,
i srce je moje ranjeno u meni.

26Pomozi mi, Jahve, Bože moj,
po doborti me svojoj spasi!
27Nek’ upoznaju da je ovo ruka tvoja
i da si ti ovo učinio, Jahve!

30Slavit ću Jahvu iz svega grla
i hvalit’ ga u veliku mnoštvu

Evanđelje po Luki 13

31U taj čas pristupe neki farizeji i reknu mu: “Otiđi, otputuj odavde jer te Herod hoće ubiti.” 32A on će njima: “Idite i kažite toj lisici: ‘Evo, izgonim đavle i liječim danas i sutra, a treći dan dovršujem. 33Ali danas, sutra i prekosutra moram nastaviti put jer ne priliči da prorok pogine izvan Jeruzalema.'” 34″Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ one što su tebi poslani! Koliko li puta htjedoh skupiti djecu tvoju kao kvočka piliće pod krila i ne htjedoste!

Preporuka za molitvu:

razmišljati nad odabranim tekstom
izmoliti jednu deseticu Gospine Krunice ili
deseticu Božanskog Milosrđa ili  Srca Isusova
te pojedine litanije:  Gospine, Srca Isusova, sv. Josipa, Svih Svetih
ili – po osobnom izboru (Brigitine molitve ili drugo)

http://youtu.be/gdL1wjstn7Q

http://youtu.be/iAb7-HwJfAM

Klanjanje

Trinaestog srpnja 1917. Gospa je djeci pokazala strašni pakao i žalosno im je poslije toga prepuna dobrote i žalosti kazala: «Vidjeli ste pakao, kamo dolaze duše jadnih grješnika. Bog želi da se, za njihovo spasenje, u svijetu započne s pobožnošću Prečistom Srcu. Bude li se činilo što vam kažem, mnoge će se duše spasiti i bit će mir. Rat ide svome kraju. No, ne bude li se prestalo Boga vrijeđati, nastat će, za pontifikata Pia XI., novi, još strašniji rat (…)

Da se to spriječi, doći ću zatražiti posvetu Rusije  mojem Prečistom Srcu i ispovijed i pričest prvih subota. Budu li se ispunile moje želje, Rusija će se obratiti i bit će mir; ne bude li tako, njezin će se krivi nauk proširiti svijetom, buknut će ratovi i progon Crkve, dobri će biti mučeni i Sveti Otac puno će trpjeti. Mnogi narodi će propasti.

No, na kraju će ipak pobijediti moje Prečisto Srce. Sveti Otac posvetit će mi Rusiju, koja će se obratiti i za neko vrijeme svijet će biti poklonjen mir. Portugal će uvijek ispovijedati vjeru itd. Nikome o tome ne govorite; Franji možete reći. Dok molite krunicu, nakon svake desetice recite: O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja», dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe.» (nav. dj. 177-178)
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Lucijino viđenje od 13. lipnja 1929. u kapeli u Tuyu (Španjolska).

Po dopuštenju svojeg ispovjednika i poglavarice obavljala je svetu uru od jedanaest sati do ponoći.
«Iznenada je cijelu kapelu obasjalo nadnaravno svjetlo, a na oltaru se pojavio sjajni križ, dosizao je sve do stropa. U jasnom svjetlu, u gornjem dijelu križa ugledala sam gornji dio ljudskog tijela, iznad prsiju goluba, također u sjaju. I na križu razapeto tijelo jednog drugog čovjeka. Ugledala sam kalež, nešto podno struka, lebdio je u zraku, i veliku hostiju po kojoj kao da je s lica i iz rane na prsima Raspetoga kapala krv. Krv s Hostije kapala u Kalež. Ispod desne ruke križa stajala je Naša Draga Gospa. Bila je to Naša Draga Gospa Fatimska sa svojim Prečistim Srcem u lijevoj ruci, no bez mača i ruža, već s trnovom krunom i plamenom… Ispod lijeve ruke Raspetoga nazirala su se velika slova i padala na oltar, izgledom nalik kristalno prozirnoj vodi, naime riječi: «MILOST  I  MILOSRĐE».

«Shvatila sam da mi se ukazala tajna Presv. Trojstva, a primila sam i prosvjetljenje o toj tajni, što mi ovdje nije dopušteno otkriti.
Nakon toga Naša Draga Gospa rekla mi je:
«Došao je čas kada će Bog od Svetog Oca zaiskati neka u zajedništvu sa svim biskupima svijeta posveti Rusiju mojem Prečistom Srcu. Ono obećava kako će pomoću njega Rusija biti spašena. – Tolike duše snaći će po Božjoj pravdi prokletstvo zbog grijeha koje su protiv mene počinile; stoga molim pokoru: Žrtvuj se u toj nakani i moli.» (SJEĆANJA SESTRE LUCIJE, nav. dj., 196-197)
Puno kasnije Gospa se potužila Luciji i povjerenju: «Zar ne žele posluhnuti moju molbu? … Kao onaj francuski kralj, činit će pokoru, no bit će prekasno (usp. slijedeću bilješku). Rusija će svoj krivi nauk proširiti svijetom, izazvat će ratove i progon Crkve. Sveti Otac morat će trpjeti.» (nav. dj., 197)

(Bilješka! Sv. Margarita Marija uputila je god. 1696., godinu dana prije svoje smrti, u ime Isusovo pismenu molbu – «kralju Sunca, Ljudevitu XIV., da ostvari četiri želje Presv. Srca: (1) da na kraljevske stijegove stavi Presv. Srce Isusovo; (2) da sagradi crkvu u čast Presv. Srca u kojoj će se okajavati grijesi kraljeva dvora; (3) da se kralj posveti Presv. Srcu; (4) da se kralj svojim autoritetom zauzme kod Svete Stolice da se uvede misa na čast Presv. Srca. – Kralj nije mario za tu poruku. Istom jedno stoljeće kasnije, tijekom 1792., kraljevska je obitelj (Ljudevit XVI.) pristao da se posveti Presv. Srcu, kada je već bio u zatočeništvu i obećao, ako bude oslobođen, da će ispuniti sve molbe navedene u pismu sv. Margarite Marije. – No, za božanski promisao to je već bilo prekasno: kralj Ljudevit XVI. smaknut je na gilotinji, 21. srpnja 1793. (SJEĆANJA SESTRE LUCIJE, nav. dj., 197)

http://youtu.be/RZ7Upjc-CeM

Preporučamo zapaliti svijeću za vrijeme molitve!

Ne zanemariti ( tj. svakako na tome vrijedno raditi )
–   Žrtvice – dobra djela
post + neka usluga bližnjemu + žrtvica u obitelji

Odgovori

Skip to content