Kanalizacijski smrad Novog lista nezaustavljivo se širi prostorom

Ono što Borisa Pavelića muči je to što se zapetljao u svojoj neprofesionalnosti i kaska za jednim malim direktno.hr-om, koji ima veći utjecaj u društvu – i čitanost- nego njegov pamfletić u kojem piše

Pa vidiš da mi objavljujemo svakakve gluposti. Takav je posel – doslovno nam je tako glavni urednik portala direktno.hr Neven Pavelić objasnio objavljivanje neprovjerene i očito neistinite tvrdnje predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića… napisao je u svojem najnovijem pamfletu Boris Pavelić u Novom listu.

Taj je list, opće je poznato, glasilo SDP-a, lijevo orijentiranih poštenih građana Hrvatske, ali i onih kojima državna samostalnost Hrvatske nikad nije bila u srcu.

I, kolumnist Novoga lista upravo je potvrdio dio moje teze koju je neprofesionalno obradio prenoseći naš razgovor. Bar bi bilo pristojno, ako ne i kolegijalno, trebao je reći da će ga objaviti. Ali on je zato objavio, dakle, potpunu glupost i to kao autorski tekst.

Mi, kao novinari, objavljujemo svakakve gluposti i to sam rekao tom čovjeku kojeg se, očito, ne može nazvati kolegom. Najviše gluposti koje se moglo čuti ili pročitati isproducirali su ljudi koje novinari prate u svom svakodnevnom radu, a onda tek novinari i kolumnisti tipa Borisa Pavelića, ili općenito mediji koji šire kanalizacijski smrad – tipa ‘njegovog’ medija koji ima neprofesionalne kolumniste čija je jedina kvaliteta da su adoranti petokrake i šinjela.

Kao takvi, specifični obožavatelji, oni su odmah bogomdani profesionalci i to samo zato što će oko sebe skupiti sto takvih profesionalaca koji će se međusobno tapšati po ramenima i vikati sami sebi da su profesionalci. Tako, eto, nitko drugi koji nije u tom krugu tapšanja po ramenima, logično, nije profesionalac.

Jedan od takvih profesionalaca, koji o glumi, režiranju, književnosti, bojlerima i vešmašinama, pravosuđu i o novinarstvu, čak, poučava vrlo uspješno je Oliver Frljić. Ako je netko objavio gomilu gluposti, koje su mediji prenosili, onda je to Oliver Frljić. U najmanje dvije njegove predstave objavljeno je toliko gluposti da glava zaboli.

Jedna od najvećih gluposti koju je verbalizirao Oliver Frljić je ona koju je bez ikakve provjere prenio Novi list, pogađate, autor prijenosnik je Boris Pavelić. U toj gluposti Frljić, kao profesionalac opisan u gornjem dijelu teksta, poučava kroz pero profesionalca B.P. što je to profesionalno novinarstvo. Na to smo uredno odgovorili.

Ono što Borisa Pavelića muči je to što se zapetljao u svojoj neprofesionalnosti i kaska za jednim malim direktno.hr-om, koji ima veći utjecaj u društvu – i čitanost- nego njegov pamfletić u kojem piše. Nije mu prvi put, htio je neprofesionalno prenijeti, bez provjere, riječi njegovog drugog uzora u šinjelu – Jože Manolića, pa je skoro u tom i takvom Novom listu dobio otkaz. Spasili su ga oni profesionalci opisani u gornjem dijelu teksta.

A zašto Boris Pavelić kaska za direktno.hr-om? Pa, pokušava obraniti neobranjivo. Njegov omiljeni Frljić mogao bi biti u ozbiljnim problemima, a to je učinio neki tamo policajac izvan kontrole. Kontra akcija je krenula u dva smjera, tom policajcu koji je šef jednoga od sindikata, sama policija je namijenila suspenziju – ne zbog istupa u direktno.hr-u, nego zbog nekog navodnog drugog slučaja, a drugi smjer je dokazivanje neprofesionalnosti u medijskom prenošenju.

No, te neprofesionalnosti u slučaju direktno.hr-a jednostavno nema, a Boris Pavelić je zadnja osoba kojoj bi se mi trebali opravdavati. Možda smo prenoseći riječi policijskog sindikalca otkrili kriminal u policiji, možda nismo, ali smo cijeli slučaj odradili profesionalno, za razliku od Novog lista.

Kolumnu prepunu laži i gluposti u Novom listu možete pročitati OVDJE.

Autor: Neven Pavelić/direktno.hr

Odgovori

Skip to content