‘Sramota! UN-om se orila pjesma uz koju se u ratu silovalo i ubijalo!’

Ova posebno fašistička pjesma korištena je za inspiriranje širenja mržnje protiv svega nesrpskog i kao instrument poticanja inspiracije ubojstva tisuća civila od strane srpskih nacionalista- ističu bosanski Amerikanci.

{jathumbnail off}Više od 85.000 bosanskih Amerikanaca povrijeđenih srpskim, nacionalističkim pjesmama koje su se povodom pravoslavne Nove godine na sav glas pjevale u skupštini UN-a, poslalo je prosvjedno pismo generalnom tajniku Ban Ki-moonu:

– Vaša ekselencijo, želimo izraziti razočarenje zbog koncerta održanog u UN koji je organizirao Vuk Jeremić, ministar vanjskih poslova Republike Srbije. Koncert je bio skandalozno uvredljiv za žrtve genocida u BiH jer je zbor otpjevao ozloglašenu i napadačku srpsku nacionalističku pjesmu „Marš na Drinu“. Ova posebno fašistička pjesma korištena je za inspiriranje širenja mržnje protiv svega nesrpskog i kao instrument poticanja inspiracije ubojstva tisuća civila od strane srpskih nacionalista – istaknuto je u pismu i dodano da su Srbi ubijali i silovali uz tu pjesmu tijekom rata, prenosi Kurir.

Srpski mediji s druge strane ponosno ističu kako su istaknuti biznismeni New Yorka bili oduševljeni izvedbama beogradskog zbora ‘Viva Vox’, a posebno generalni tajnik Ban Ki-moon koji je prisutnima na srpskom jeziku čestitao Novu Godinu.

Odgovori

Skip to content