Francuski homoseksualci se pridružili demonstracijama protiv istospolnih brakova

Tiha homoseksualna većina u Francuskoj se, na opće iznenađenje tadicionalnih aktivista, pridružila kampanji potpore tradicionalnom braku i pro-obiteljskim vođama.

{jathumbnail off}Kako javlja katolička agencija C-FAM, vjerojatno je čak milijun ljudi prosvjedovalo je u Parizu prošle nedjelje i pred francuskim veleposlanstvima diljem svijeta, protiv predloženog zakona koji bi legalizirao istospolne brakove u Francuskoj.

Jedno od iznenađenja za tradicionaliste u ovoj kampanji jest, da se tiha homoseksualna većina pridružila potpori tradicionalnoj obitelji.

“Prava djece se zamijenjuju za pravo na djecu”, bio je udarni slogan prosvjednika poput Jean Marc, jednog francuskog gradonačelnika koji je ujedno i homoseksualac.

Iako je Francuska poznata po svom laissez faire stavu prema seksu, pro-obiteljske su vođe brzo organizirale ogromno mnoštvo. Kada je predsjednik Hollande najavio svoju namjeru da se legalizira homoseksualni brak u studenom prošle godine, demonstracije su protiv prijedloga okupile 100.000
prosvjednika. A onda ono što je počelo kao rasprava o homoseksualnim pravima pretvorilo se u  djetetovo pravo na majku i oca, a oporbene brojke su eksplodirale i uključile mnoge saveznike.

Xavier Bongibault, ateist homoseksualac, je ugledni glasnogovornik protiv ovog zakona. “U Francuskoj, brak nije osmišljen kako bi zaštitio ljubav između dvoje ljudi. Francuski brak je posebno oblikovan da pruži djecu obiteljima”, rekao je u intervjuu. “Najozbiljnije studije učinjene do sada. . . prilično jasno pokazuju da djeca podizana od strane gay roditelja, imaju problema. “

Jean Marc, koji je 20 godina živio s muškarcem, inzistira, “LGBT pokret koji govori u medijima. . . Oni ne govore u moje ime. Društvo ovo ne treba poticati. To nije biološki prirodno.”

Ogorčen zakonom, 66-godišnji Jean-Dominique Bunel, stručnjak za humanitarno pravo, koji je bio uključen u pomoć u ratom pogođenim područjima, rekao je za Le Figaro “rastao sam uz dvije žene”, te  “patio sam zbog nedostatka oca, njegovog svakodnevnog prisustva, karaktera i ispravnog muškog primjera, kao neki protuuteg za odnos moje majke i njene ljubavnice. Bio sam svjestan toga u vrlo ranoj dobi. Živio sam u odsutnosti oca, i to doživljavao, kao amputaciju. “

“Čim sam saznao da vlada ide na ozakonjenje braka između dviju osoba istog spola, bacilo me u očaj”, objasnio je on. Bila bi to “institucionalizacija situacije koja mi je ostavila ogromne ožiljke. U tome je užasna nepravda, te je ne bih ni na koji način dopustio. ” Da su žene koje su ga podigle bile u braku, “ja bih se posvađao i podnio tužbu pred francuskom državom, ali i pred Europskim sudom za ljudska prava, zbog povrede prava na moje mamu i tatu. “

Koalicija za obitelj, koja uključuje homoseksualce je sigurno drugačija nego u Sjedinjenim Državama i vjerojatno većini zemalja širom svijeta. Nejasno je zašto barem neki francuski homoseksualci ne bi samo pogodovali muško-ženskom braku, ali bi vodili kampanju protiv homoseksualnog braka. Razlog bi mogao bit da su u Francuskoj dozvoljene civilne zajednice, za sve parove, više od desetljeća.

Bez obzira na razloge, ova moćna koalicija bi mogla zaustaviti homoseksualni brak u Francuskoj.

Za hu-benedikt.hr: Wendy Wright  Prev.: P.R.

Odgovori

Skip to content