Odbačeno izvješće Zuber

Europski parlament glasovao protiv miješanja politike u osobne životne izbore i obiteljski život

Inicijativa Zuber  je jednako opasna kao svojevremeno izvješća Estrela i Lunacek. Najprije zbog toga što iznova promiče abortus kao ljudsko pravo, a zatim i radi toga što promiče indoktrinaciju djece rodnom ideologijom, (bez pristanka roditelja), istospolni „brak“ i obavezne rodne kvote u javnom i privatnom sektoru na način da obiteljske obveze i uloge proglašava nepoželjnom preprekom u ostvarivanju ljudskih potencijala na radnom mjestu.

S tijesnom razlikom od 9 glasova, Europski je parlament danas odbacio Izvješće Zuber i njegovo pogrešno i usko viđenje ženske jednakosti. Jednako problematična alternativna rezolucija Europske pučke stranke također je odbačena.

Oba dokumenta su htjela postići sljedeće:

– da se žena svede na pukog poreznog obveznika,

– da se ne poštuju osobni životni izbori žena,

– da se bezuvjetno provede faktički politički i ekonomski paritet,

– da se ne uvažava načelo subsidijarnosti, i

– zauzimanje za “rodni trening” za djecu.

Organizacija European Dignity Watch pozvala je članove Europskog parlamenta da glasuju protiv obaju tekstova – Izvješća i alternativne rezolucije koju je predložila Europska pučka stranka. Čestitamo 298-rici članova Europskog parlamenta koji su glasovali protiv Izvješća. Na taj su se način očitovali u korist slobode i nemiješanja Europske unije u osobne životne izbore žena.

Ovo glasovanje upućuje u pravom smjeru što se tiče jednakosti žena i muškaraca: odbacivanje stava da su žene jednake jedino ako su punopravne članice radne snage i porezne obveznice ostavlja otvoren put prema uravnoteženijem i dostojanstvenijem shvaćanju žena, obiteljskog života, odgoja djece i slobode.

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content