I bez sveznajućeg ministra upozoravamo djecu na zamke golih strasti

Hvala ministrima i premijeru što su nas probudili! Trebalo nas je probuditi da konačno pokažemo da nije sve u puzanju i obećanjima boljega života kad uđemo u obećanu zemalju, koje gledaju samo svoje interese gutajući male i slabe.

{jathumbnail off}U takvoj tvorevini nastaju nekakve nove „vrijednosti“. Zagovara se oslobođeni čovjek, slobodan od okova prirodnoga tjelesnog stida. (Nije to baš nešto novo, to su naučavali već prosvjetitelji u 18. stoljeću, ali je opet jako aktualno).

I tako su nas dirnuli u ono naše najsvetije i najvrednije: Nije to ni materijalno bogatstvo, ni karijera, ni posao, ni slava, ni položaj. To je obitelj, vjera i ljubav prema svome rodu. To je ono što je ostalo stoljećima u hrvatskom narodu kao nasljeđe, vrijednost za koju se gine i o kojoj pjevaju narodne pjesme kao ona o Divi Grabovčevoj, djevojci koja je radije izabrala smrt nego izgubila svoje djevičanstvo i podala se Turčinu. Tko dirne u te svete narodne vrednote, narodni je neprijatelj! Tko sablazni jedno, samo jedno nevino dijete riječima koje nisu proistekle iz srca i ljubavi, zločinac je i grješnik jer ubija dječju nevinost! Zašto dirati nerascvale pupoljke koji se moraju radovati suncu i životu i nasilu ih otvarati da vidimo koje su boje? Zašto da dijete na primjeru svojih roditelja ne spoznaje stvari koje će mu trebati kasnije u životu?

Roditelji s pravom traže da njihova djeca budu zaštićeno cvijeće koje još mora rasti. Treba ga jedino zaštititi od zla što se skriva pod maskama „učenosti“ i sjaja medija. To roditelji najbolje znaju jer je to zlo strahovito prodorno. Vreba s televizije, interneta, tiska… I neka djeca podlegnu, padnu. Umjesto ljubvai, nudi im se još dublji pad. Još gore crnilo. Imjesto podrške i odgovornosti, „sloboda“ – sve je dopušteno, samo se treba zaštititi!

Zar sveznajući na vlasti stvarno misle da profesori dosad uopće nisu djecu usmjeravali na pravi put i govorili im o zamkama koje ih čekaju u životu ako podlegnu golim strastima? Zar stvarno ne znaju ti vlastodršci da je osnovnoškolska lektira ispunjena životnim pričama koje puno bolje savjetuju nego nadobuni seksolozi?

Zar stvarno ne znaju da djeca i mladi nisu prazne glavice koje neće shvatiti zašto je propala Ema Bovary ili Ana Karenjina? Zar stvarno misle da se na vjeronauku uče samo „pričice“ iz Bilije, a ne i značenje Deset zapovijedi Božjih?

Retoričko pitanje ministru obrazovanja koji ne želi više trošiti vrijeme na ovakve teme: Zar vi zaista mislite da ću ja kao gimnazijska profesorica pasti tako nisko da svoje učenike učim kako će zadovoljavati svoje prirodne nagone na neškodljiv način jer to oni ioanko rade? Ja još uvijek vjerujem u moralnu čistoću svoje djece!

Marijana Šarac/VLM Odabrao – Ivo Škarić

Odgovori

Skip to content