‘Elementi u Pentagonu koriste vojsku za uspostavu Novog svjetskog poretka’

Zanimljiva izjava budućeg ministra obrane objavljena je u The Washington Postu, a dolazi iz davne 2009. godine.
Naime, Chuck Hagel koji je po stranačkom opredjeljenju Republikanac, tada je neposredno nakon prve Obamine pobjede uputio interesantnu izjavu predsjedničkom uredu.

‘Pentagon i vojska služe Novom svjetskom poretku’

{jathumbnail off}’Nalazimo se u vremenu koncepta Novog svjetskog poretka. Ne možemo ga kontrolirati. Morate sve preispitati, svaku pretpostavku, sve što Vam oni – vojska i diplomati – govore. Svaka pretpostavka stara deset godina je zastarjela, moramo opet preispitati našu ulogu. Morate preispitati vojsku. Potrebno je vidjeti za što im vojska služi’, Hagelova je izjava iz 2009., koju je tada uputio predsjedniku Obami.

Hagel je kasnije upozorio Obamu na značaj rata u Afganistanu koji bi, po njegovom tadašnjem predviđanju, trebao usmjeriti Obamin prvi mandat. Također je upozorio na vjerodostojnost odluke o slanju novih trupa u tu azijsku državu. Istovremeno je Pentagon poslao novih 50.000 vojnika, a Obama je bespogovorno potvrdio odluku.

‘Hagel i Obama će upravljati NWO-om’

‘Predsjednik nije vrhovni zapovjednik Pentagona još od predsjedničkog mandata Georgea Busha Seniora’, zaključuje Hagel u toj izjavi. Zanimljivo, The Washington Post iz svega izvlači prilično neočekivan zaključak – ‘ukoliko Hagel bude potvrđen na novu poziciju, on i Obama dobivaju prilično zahtjevan zadatak – upravljanje Novim svjetskim poretkom’.

>>> Novi vojni lideri SAD-a: Bivši ‘Skull & Bones’ i veliki protivnik Izraela dobivaju mandat?

Nakon ovakvih zaključaka kritičari upućuju na činjenicu da Hagel kao senator nije bio svjestan utjecaja na taj koncept Novog svjetskog poretka za vrijeme dok je bio senator, dok danas kao možebitni ministar obrane ipak ima ogromnu mogućnost upravljanja najjačom vojnom mašinerijom svijeta. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će je smjeru voditi.

Kerry potvrđen kao državni tajnik, Clintonica ostavlja politiku

Paralelno uz ovu živu debatu, američki senat potvrdio je nakon glasanja imenovanje Johna Kerryja na funkciju državnog tajnika po Obaminom nalogu. Omjer za i protiv bio je 94-3. ‘Ponosan sam što predstavljam vlastiti izbor za novog državnog tajnika – Johna Kerryja. On je još služeći u Vijetnamu uvidio da imamo odgovornost koristiti američku snagu mudro, naročito onu vojnu’, izjavio je Obama.

Kerry je na poziciji zamijenio Hillary Clinton koja je danas izjavila kako se ‘veseli što će napustiti ubrzani način života, te se ne vidi ponovno u politici’. Mediji su odmah naveli kako ta izjava prekida glasine o njezinoj kandidaturi prema Bijeloj kući 2016., no povijest nas u njezinom slučaju uči nekim drugačijim ishodima.

Ratko Martinović/dnevno.hr  Photo: wbur.org

Odgovori

Skip to content