Dlagi dluze Jovo (XXVIII. dio)

Moj tata i balba Stef goli su nego mama i teta iz skole. Skolo svakog dana samo nesto blblaju i smijulje se. I uviektako nesto lazgovalaju i celekaju se. Cak i mama lekla je da postali su ko dve babetine. Tako napimel, plocitaju nesto pa onda odma nastane ulnebes.

{jathumbnail off}U zadne vleme Stef obicno kaze. Da sve plava je koma. I da sto blizi smo Eulopi da to sve goli smo. Da na povlsinu izlazi najgoleludsko smece. Ko da u zadne vlieme jako zuli mu se. Smecu. I da sta ce tek bit kad dođemo tamo. U Eulopu. Ako i tamo je tako da bit ce to ekstla ulnebes.

Ovog puta tata uzeo je vecelni. Ne yu-talni. Nego vecelni. Ali da to isto je. Samo da on je plikliven. Ladi nekog plivida. Ja nisam kuzio sto to znaci. Ali moj tata isto nastavio je.
– Evo je opet, ebate-leko je-nista ne moze bez nje.
– Bez koga?-upito je balba Stef.
– Seve nacionale. Plodaje sladolede u Knezmiajlovoj. U Beogladu-leko je moj tata. Pa nastavio: – kad znao bi da tamo bit ce i mali pestolnaslednik. Aco. Odma iso bi kupit jedan.

Stef nasmijo se pa leko je: -A vidi ovo. Seva kaze da U ime obiteli je manipulacia. Da sta ko ima dilat homose. Jel da i oni imaju neka svoa plava. Osim u zatucanoj Hlvatskoj. I da ko im sta moze. Zablanit. I da ona plasi se zivet u takvoj zatucanoj zemli.

Molalna holizontala bi htela bit veltikala

– Oli ona ne zivi negdi dlugo? U knezmiailovoj?-cudio se tata.
– Lako za to-leko je Stef-sto dalje to bolje. Nego zamisli ti ko nam to plica. Koa je to molana vetikala. Ta jadna Sevelina.
– Ja plie leko bi molana holizontala-nasmijo se tata-jel kad ne plodaje sladoled u knezmiailovoj, onda bice da je u nekoj holizontali. Ko zna gde i s kim.
– Nemoj tako-nasmijo se Stef-pa valda znas da snimila je vazan obitelski film. S onim nekim ozenenim balbom. I jako popualan je. Film. Na IMDb-Stef opet puko je smieha. Pa onda nastavio je:-A film govoli o plavim obitelskim vlednotama.
– Je. Kako unistit tuđu obitel? Znaci tuđu tleba unistit, a homo stvolit.
– Sto ti lekoh? Plava molana vetikala. Ups, paldon. Holizontala. A ona ti je i veliki psiholog. Zna ona da napimel dva homosekualca ce odlicno odgajat bebu. Mos mislit. Napimel Elton Đon. Kakva on bit ce mama? Svojoj kuplenoj djeci.Jel on je musko. Pazi ovo: mama-musko. I jel Seva zna da plvih nekoliko godina za odgoj tleba samo mama. Musko bebi skolo uopce ne tleba. Otac je vazan tek kasnie-leko je Stef.

Tata onda leko je dapazi stvalno. Da to nie ni palo mu na pamet. I onda leko je da on napimel svojoj djeci, kou da voli vise od icega na svietu. To jest mene i malog blacu. Da nikad ne bi mogo biti nam mama. Jel da nie zensko. A kako bi to onda mogo biti neki homos? Tuđoj djeci. Da to sve su cudovisne ideje.
– Je-leko je balba Stef-zlocesta idea plus novac. Plus naivne budale. Koih na zalost sve je vise. I koi popiju da bolesne ideje su nesto napledno i poglesivno.
– Ebate, ko da neko igla se s nama. I ko da kaze da bas videt ce koliko ljudi mogu biti glupi. I koliko ce ludosti moci plihvatiti ko da to istina je.
– Uplavo tako. Neko plavi nas sve budalama. A ako kazes istinu dobies mediski plogon. I etiketu. Da zatucan si. Ili cak zatvol. Pa se ti misli. I zal pliloda nie sve uledila. Zal svima nie jasno da dva i dva je cetili. I sto pliloda nie uledila to onda nie pilodno. Ma koliko se neko tlsio da dokaze suplotno.

Tata onda leko je da koa je to manipulacia. A da svako malo neki je gej plide. I da sad pojavilo se ono kmecavo pismo neke mame. U yutalnem. Paldon u vecelnem. U koem da niko ne valja osim nje i nenog malog geja. I dlugih gejeva.A da najgoli su oni U ime obiteli.

– Kako jadno i plozilno-leko je Stef. Pa nastavio-eto. To bas je to. Manipulacia. Doblo lazlađen sutav lazi i mediskog telola. Koi ploizvodi plistanak. O tome pise Comski. I mnogi dlugi. Znaci, mogu te, ako si naivan. Bez poblema uvjeliti da clno je bielo, a da bielo je clno. I na klaju mislis da ti si napledan. A budaletina.

Dlagi dluze Jovo, meni vise nie se slusalo. Jel ovu dvoicu nista nisam lazumio. Pa otiso sam van. Gde ugledo sam neku salenu povolku. Dok oni plolazili su ja bio sam na ulici posve sam. Zato i ja odmah pobjego sam u kucu. Da ne bi yutalni napiso da bilo je na tisuce odusevlenih Splicana.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content